Kertészkedés

Döbbenet: egy magyar nőre figyel a világ

Címkék
frissAnglia

Létrehozva: 2022.01.31.

Naponta több órán át gondozza 500 növényét az Angliában élő magyar nő, Vajda Cynthia, aki valódi ritkaságokkal is büszkélkedhet. A legértékesebb palántája 60 ezer forintba került.

A koronavírus okozta bezártság miatt sokan kezdtek lakásukban kertészkedni Angliában. A Crawleyben élő Vajda Cynthia is terápiás célból vágott bele növénygyűjtésbe, hogy a munkahelyi stresszt le tudja vezetni otthon. Egy év alatt 500 virágra tett szert, amelyek beborítják a vendégszobáját és a nappalija felét.

Vajda Cynthia napi két órát foglalkozik növényeivel Fotó: Bors

– Úgy ápolom őket, mintha a gyerekeim lennének – mondta a Borsnak Cynthia. - Napi két órát vesz igénybe, hogy az összesről gondoskodjak. Átnézem mindegyiknek a földjét, hogy kell-e nekik víz, ha igen, akkor meglocsolom őket. Plusz időt vesz igénybe, ha valami problémát észlelek, például túl sok vagy túl kevés napfény éri őket, akkor át kell rendeznem valamennyi polcot. A betegségekről nem is beszélve. Karácsonykor hazautaztunk, és akit megkértünk, hogy gondozza a növényeket, túllocsolta, így most rehabilitáción vannak.

Kis túlzással az egész lakást beborítják a virágok Fotó: Bors

Cynthia nemcsak gondozza virágait, hanem árusítja is, így elsősorban különleges növényekkel büszkélkedhet. A legértékesebb darabja, egy Indonéziából importált rózsaszín törpebors, amelyet 60 ezer forintért vásárolt.

– A legtöbb növényemet külföldről vásároltam. Nekem mindig az kell, amit Angliában nem lehet beszerezni – tette hozzá a 32 éves nő, aki kiemelte: az árusításban még nem annyira sikeres. –Online próbálom értékesíteni, de rengeteg a hobbikertész Angliában, így rengeteg konkurenciám van.

Férje, Róbert eleinte nem lelkesedett feleségére hobbijáért, úgy gondolta, idő- és pénzpocsékolás, ráadásul az sem tetszett neki, hogy az egész lakást beborítják a növények, de szép lassan megbékélt ezzel.

– Előfordult olyan, hogy néztünk egy filmet, melyben kiszúrt egy növényt, és rögtön tudta, milyen fajta. Azonnal elbüszkélkedett vele, hogy mennyire jól ismeri a virágokat – nevetett Cynthia.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek