A pofonegyszerű, villámgyors és isteni finom házi tortilla chips receptje.
A mexikóiak kedvencét, a tortilla chipset nem különösebben nehéz házilag elkészíteni. Ha otthon sütjük, sokkal olcsóbban kijövünk, mintha a túlsózott bolti változatnál maradnánk.
Hozzávalók: 1 bögre simaliszt, 1 bögre kukoricaliszt, 1 kk. só, 1/2 kk. kurkuma, 2 ek. olívaolaj, víz.
A chips hozzávalóit annyi langyos vízzel gyúrjuk össze, amennyitől rugalmas tésztát kapunk (kb. 2/3 bögre). A tésztát takarjuk le, pihentessük 15 percet, majd vágjuk négy részre, és nyújtsuk nagyon vékonyra és vágjuk háromszögekre.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd olajspary-vel spicceljünk rá olíva olajat , tegyük rá a tortilla chipseket, azokat is fújjuk be felületesen olajjal, sózzuk, és közepes hőmérsékleten, 3–5 perc alatt süssük meg őket.
Tökéletes cheddar sajtkrém
Hozzávalók: 2 tömlős natúr krémsajt, 10 dkg vörös cheddar sajt, 1 zúzott fokhagyma, kb. fél dl 20 %-os főzőtejszín, ízlés szerint só és bors.
A főzőtejszínt melegítsd meg, add hozzá a krémsajtot, majd a felkockázott cheddart, a fokhagymát, és folytonos kevergetés mellett addig főzd, míg egynemű krémet nem kapsz. Ízesítsd borssal, sóval.