Bukta

Leleplező dokumentum került elő: Amerika legismertebb virológusa koronavírus kísérletet hagyott jóvá még a járvány előtt

Címkék
koronavírus

Létrehozva: 2022.01.13.

A Project Veritas szervezet nyilvánosságra hozott olyan dokumentumot, ami szerint Dr. Anthony Fauci, az USA legismertebb virológusa még a járvány előtt olyan kínai projektekben vett részt, amelyek denevér-koronavírusokkal kísérleteztek.

Forrás: MTI/EPA

Fauci korábban még az Amerikai Kongresszusban eskü alatt jelentette ki, hogy sosem finanszíroztak a Vuhani Virológiai Laboratóriumban denevér-ember koronavírusokra vonatkozó kutatásokat. Most azonban kiderült, hogy az általa vezetett Nemzeti Egészségügyi Intézet (NIH) támogatást adott az EcoHealth Alliance nevű szervezetnek. Ők pedig a vuhani laboratóriummal együttműködve vizsgálták, hogyan lehet a denevér koronavírusokat fertőzőképesebbé tenni, és hogyan képesek átterjedni emberre - írja a The Gazette.

Az amerikai hadseregtől is támogatást kértek a kutatásra, de ők visszautasították ezt, túl kockázatosnak ítélték meg. A papírok szerint 2018-ban 14 millió dollárt kapott a EcoHealth a Fejlett Védelmi Kutatási Projektek Ügynökségtől, a DARPA-tól a kísérletekre. 

A kínai Jüan tartomány barlangjaiból denevérpopulációkból gyűjtöttek be koronavírust, laborban fertőzőképesebbé módosították, majd aerosol formában visszaengedték a denevérekre. A DARPA, amely a Pentagon technológiai innovációján is dolgozik, kiszállt a kutatásból, mikor az EcoHealth veszélyesebbé akarta módosítani a kísérleti vírust. Ezután szigorúan titkosítottak minden ezzel kapcsolatos dokumentumot. 

Az EcoHealth igazgatója Dr. Peter Daszak, aki a WHO kutatócsoportját vezette, akik azért érkeztek vuhanba, hogy feltárják a vírus eredetét, és végül megállapították, hogy teljesen természetes módon került át az emberre a Covid-19 koronavírus

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek