Tragédia

Összeesett edzés közben, újra kellett éleszteni egy 17 éves fiút

Bors

Létrehozva: 2022.01.31.

Édesanya és testvére szemtanúi voltak a tragédiának.

Kieran Prescot váratlanul kapott szívrohamot mindössze 17 évesen

Forrás: Twitter

Egyik pillanatról a másikra omlott össze egy St Helens-i család élete. Egy fitt és egészséges tinédzser ugyanis a futballedzése után szívrohamot kapott.

Az edzője azonnal megkezdte az újraélesztését, majd egészen a mentők kiérkezéséig nem hagyta abba a küzdelmet. Mindeközben az édesanyja a pálya előtt várta gyermekét, hogy tovább vigye a következő edzésére. Ám szokásától eltérően Kieran Prescot az elsők között nem jött ki, így azonnal rosszat sejtett a 41 éves Sara Jones.

- Ez egy átlagos nap volt, kitettem őt a Sutton Akadémián tartott futballedzésen. Egy másik anyukával voltam, egymás mellett parkoltunk. Az autóban ültünk, mert elég hideg volt, és beszélgettünk, mint mindig. Kapott egy telefonhívást a fiától, azt mondta, hogy Kieran összeesett. Mire a pályára értünk már az újraélesztés folyt. Őszintén szólva elég sokkoló volt. Velem volt a 15 éves lányom, így ő is szemtanúja volt mindennek. Szívszorító volt – emlékezett vissza a drámai pillanatokra Sara.

- Tizenkét éves kora óta focizik. Nagyon fitt és egészséges, még a csapatában lévő srácok is eléggé megdöbbentek. Ő a legfittebb a csapatban, nem jár el inni, nem dohányzik, szóval soha nem gondoltuk volna, hogy ilyesmi megtörténhet – tette hozzá az anyuka.

Az orvosok megállapították, hogy a tinédzsernek szívritmus zavara van és úgy gondolják, hogy egy belső defibrillátort is be fognak neki ültetni. Kieran 24 órát töltött mesterséges kómában a whistoni kórházban, mielőtt az orvosok elkezdték magához téríteni.

- Eszméleténél van, de még mindig nagyon zavarodott és dezorientált. Mindannyian nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki aznap este részt vett az életének a megmentésében. A whistoni kórház személyzete kiválóan végezte a munkáját a sürgősségin és az intenzív osztályon is. Nagyon hálás vagyok nekik. Azt hiszem, ez is megmutatta, milyen fontos, hogy az emberek tudják, hogyan kell újraéleszteni, hogy megmentsék embertársuk életét – tette hozzá meghatottan Sara a Mirror oldalának.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek