Egy tökéletes, jól bevált csokitorta-receptre mindenkinek szüksége van.
Ennek a tortának a története egészen a 20 század elején kezdődik, ez volt az első recept ami megjelent a Boston Cooking School szakácskönyvében. Nem a hagyományos csokitorta, de ezt senki sem fogja bánni. Ha nem szereted a túl krémes, émelyítő sütiket, akkor ezt a brownie-hoz nagyon hasonló édességet imádni fogod. Csak arra figyelj, hogy ne süsd túl.
Hozzávalók:
Tojás - 4 darab
Cukor - 110 g
Vaníliás cukor - 10 g
Búzaliszt - 30 g
Kakaópor - 30 g
Sűrített tej - 60 g
Csokoládé - 100 g
Mascarpone - 160 g
A sütőt 210 fokra előmelegítjük. Habverővel összekeverjük a vaníliás cukrot és a 100 g cukrot, majd hozzáadunk 2 tojás sárgáját az elkészített masszába öntjük az átszitált lisztet és kakaót, majd jól összedolgozzuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és a maradék 20 g cukorral, majd spatulával óvatosan a tésztához adjuk. Fontos, hogy a massza ne essen össze. A keveréket egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd forró sütőben kb 10-12 percig sütjük, ezután vegyük ki a tortaformából és hagyjuk kihűlni.
A mascarponét és a sűrített tejet mixerrel vagy habverővel simára keverjük kedvünk szerint ízesítjük vanília aromával és porcukorral. A kihűlt tortát 2 egyenlő részre vágjuk, az egyik részét megkenjük a mascarponés krémmel, a másik felét a tetejére borítjuk. A csokoládét megolvasztjuk, és a torta tetején eloszlatjuk, majd hűtőbe tesszük, amíg a csokoládé teljesen megszilárdul.