Aktuális

Dráma a szülőszobán: 8 percre meghalt szülés közben az édesanya

Létrehozva: 2022.02.18.

Egy édesanya majdnem belehalt a szülésbe, kisbabáját is újra kellett éleszteni.

Leállt a szíve és kómába esett az a 22 éves édesanya, akinek az orvosok szülés közben epidurális érzéstelenítést adtak. Chloe Holbrook párja, Reece rémülten nézte, amint eszméletlenül lehanyatlik, és sürgősségi császármetszésre rohannak vele, hogy megszülessen fiuk, Hugo.

"Egyáltalán nem hibáztatom az orvosokat, sőt, örökre hálás leszek nekik, hogy megmentették a kisfiam és az én életemet is. De lemaradtam mindenről, amiről még a terhességem alatt álmodoztam. Nem hallottam Hugo első sírását. Nem láthattam, ahogy Reece elvágta a köldökzsinórt. Amikor felébredtem a kómából, azt sem tudtam, hol vagyok. Mindezt azért, mert nem tudtam, hogy allergiás vagyok az epidurális érzéstelenítésre" - mesélte az édesanya.

A szüléssel egyébként egészen addig nem volt semmi probléma, amíg bele nem egyezett Chloe az epidurális érzéstelenítésbe. Az injekció után fejfájásra panaszkodott, majd zuhanni kezdett a vérnyomása, végül leállt a szíve. Sikerült visszahozni, majd azonnal császármetszést végeztek rajta. Hugo is élettelenül jött a világra, de őt is sikerült megmenteni.

"Egyáltalán nem emlékszem semmire. Emlékszem, hogy bementem a kórházba, a következő kép pedig az, hogy már megszületett a babám. Szürreális volt. Csak sírtam és sírtam, amikor elmondták, mi történt. A mai napig olyan, mintha valaki más történetét hallanám."

Az asszony szerencséje az, hogy azonnal lélegeztetni kezdték, amikor észlelték a bajt, így az agya végig oxigénhez jutott, így nem alakult ki nála agykárosodás.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek