Aktuális

Fejfájással indult, nyolc éve küzd az életéért a fiatal nő

Címkék
frissrák

Bors

Létrehozva: 2022.02.16.

Édesanyja mindenben támogatja beteg gyermekét, aki állandó felügyeletre szorul. Minden napért hálát adnak, amit együtt tölthetnek.

Deborah Hawkins borzasztó küzdelmet vív évek óta a rákkal

Forrás: Twitter

Zokogva mesélt egy édesanya szörnyű megpróbáltatásukról, ahogy végig kellett néznie lánya szenvedését. Gyermeke fiatalsága ugyanis ráment, hogy a rák ellen küzdjön az életben maradásért.

A walesi Mountain Ashben élő Deborah Hawkins az elmúlt nyolc évet azzal töltötte, hogy 25 éves lányát, Rebekah-t támogassa a gyengítő rákkezelések, brutális műtétek és a háromhavonta esedékes vizsgálatok során.

Sajnos azonban a fiatal lány küzdelmei még nem értek véget, ugyanis ismét romlani kezdett az állapota. Deborah Hawkins most azért küzd, hogy elegendő pénzt gyűjtsön össze, hogy egy különleges szobát és fürdőszobát tudjon megvalósítani rákos lánya igényei szerint.

Rebekah mindössze 17 éves volt, és az érettségire készült, amikor először rosszul lett. Reggelente fejfájás és hányás gyötörte, amikor felébredt, és a lábával is ügyetlen volt. A család háziorvosa nem talált semmi rendkívülit, de Rebekah meg volt győződve arról, hogy valami nincs rendben. Egy hét alatt háromszor keresték fel a háziorvost, majd kétszer a háziorvosi ügyeletet, mire azt mondták nekik, hogy a tünetei valószínűleg az érettségire való felkészülés okozta stressz miatt jelentkeztek.

- Rebekah folyton azt hajtogatta, hogy valami baj van. De nyilvánvalóan az összes orvos az mondta, hogy semmi baja. Őszintén szólva nem tudtuk, mit higgyünk. Éjjelente sokat sírt és sikoltozott a fájdalomtól, amiről ma már tudjuk, hogy a fejében felgyülemlett folyadék miatt volt. Több órát voltunk az orvosnál, és azt mondták, hogy semmi komoly bajba nincs. Vigyék haza – árulta el Deborah.

Az édesanya végül szerzett egy szakorvost a gyermekének. A vizsgálat pedig végre fényt derített a panaszra: Rebekah agyának hátsó részén egy daganat növekedett. Azonnal egy több órás műtéten kellett átesnie. 

Rebekah nyolc évvel a lesújtó diagnózis óta még mindig folyamatosan háromszor jár havonta vizsgálatokra. Hihetetlen mennyiségű sugár- és kemoterápiás kezelésen esett már át. Több műtét miatt hallás- és beszédkárosodást, mozgás- és egyensúlyzavarokat szenvedett. Huszonnégy órás felügyeletet igényel, mivel semmire nem képes egyedül.

- Rebekah agydaganata kiújult, és minden, amit az elmúlt nyolc évben leküzdött, visszatért. Imádkozunk, hogy minél hamarabb elkezdhesse az új kezelését, és még nyolc évig velünk lehessen  - mondta a The Sun oldalnak összetörten Deborah.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek