Apró jel

Megrázó, mit jelentett a 20 éves nő nyelvén az aprócska folt

Címkék
frissrák

Bors

Létrehozva: 2022.02.18.

Egy aprócska jellel indult a fiatal nő hosszú küzdelme. Sokáig nem ment el orvoshoz, mivel szégyellte magát. Pedig sokkal nagyobb volt a baj, mint sejtette.

Forrás: Twitter

Egy fiatal nő azt hitte, hogy a nyelvén megjelent rejtélyes folt nemi betegségre utal, ezért túlságosan szégyellte és nem fordult orvoshoz. Olivia Wallace mindössze 20 éves volt ekkor, ám a betegsége hamarosan elkezdett elterjedni az egész testében...

Hét hónapig halogatta a segítségkérést, mire végül orvoshoz fordult. Ekkor már evés közben is fájdalmat érzett. Az orvosai a vizsgálatok után szörnyű hírt közöltek vele: négyes stádiumú nyelvrákkal diagnosztizálták, ami átterjedt a nyirokcsomójára. Olivia elismerte, hogy a daganat elég nagyra nőtt a nyelvén a sok halogatás miatt, de az mégis sokkolta, amikor megtudta, hogy rákos lett.

- A csomó egyre nagyobb lett, és meggyőztem magam arról, hogy szexuális úton terjedő betegségről van szó, így hét hónapig nem mentem orvoshoz. Nem éreztem, hogy olyan rossz, mint amilyen rossz volt. A fekélyen kívül nem éreztem magam rosszul, de valószínűleg hónapokon keresztül négyes stádiumú rákkal sétálgattam. Ha még egy hónapot várok a kivizsgálással, lehet, hogy most nem lennék itt – árulta el a The Sun oldalának Olivia.

Oliviára kemoterápiás és sugárkezelések vártak. Hat éven keresztül küzdött a betegséggel, mire sikerült legyőznie. Megpróbáltatásairól pedig azért vállalta, hogy őszintén mesél, mivel szeretné, ha más nem halogatná a kivizsgálást, ha valamilyen problémája van.

- A rák sokkal kisebb valószínűséggel érinti a fiatalokat, mint az idősebb felnőtteket, de ha mégis megtörténik, az pusztító hatással járhat, így ha képesek vagyunk felismerni a lehetséges figyelmeztető jeleket, amik a korai diagnózishoz vezethetnek, az valóban sokat számít. Hallgassunk a testünkre, és ha úgy érezzük, hogy valami nincs rendben, forduljunk orvoshoz – tette hozzá a fiatal nő.

A szájkörnyéki rákra utaló vörös jelek közé tartozhatnak:

  • szájfekélyek
  • vörös vagy fehér foltok
  • szokatlan csomók
  • duzzanat
  • rekedtség
  • meglazult fogak

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek