Rendőrség

Most kaptuk a hírt: sokkolhatnak a rendőrök

Létrehozva: 2022.02.25.

Hamarosan a sokkolót is bevethetik a rendőrök az intézkedés alá vont személyekkel szemben. A Radar stábja ott volt a Készenléti Rendőrség laktanyájában, amikor az oktatás zajlott a Taser X2-vel kapcsolatban.

A sokkoló két huzalra rögzített nyilat, azaz szondát lő a rendőri intézkedésnek ellenszegülő, vagy támadó személy testébe, majd áramütést okozva teszi harcképtelenné a bűnözőket.

A magyar rendőrség is követi azt a nemzetközi trendet, hogy a lőfegyverekkel szemben előtérbe helyezik a nem halálos eszközöket. A sokkoló használatára szigorú szabályok vonatkoznak. Senki se gondolja, hogy ezt csak úgy a rendőrök kezébe adják. Az egyenruhások komoly kiképzés után alkalmazhatják. A Készenléti Rendőrségnél az utcán szolgálatot teljesítő állományt január óta oktatják a Taser X2 használatára.

A képzés két napos, 8 óra az elmélet és 8 óra a gyakorlat. A rendőröknek a sokkoló képzése során olyan helyzeteket és szituációkat teremtenek, amivel az utcán is találkozhatnak. Nem lehet akárhova telepíteni-lőni a szondát, kerülni kell a fej, nyak mellkas és nemi szervek tájékát. A Taser X2 nem okoz maradandó sérülést, de azért jobb nem ellenszegülni az egyenruhások intézkedésnek, mert egyáltalán nem kellemes, ha valakit sokkolnak a rendőrök.

Radar, a riport magazin! Minden hétköznap 17:30-tól a Hír TV-n.

A teljes videó itt tekinthető meg.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek