Cél

A menekültek többsége konkrét úticéllal érkezik Budapestre

Létrehozva: 2022.03.03.

A Metropol a Keleti és Nyugati pályaudvaron járt, ahol kiderült: a menekültek többsége konkrét úticéllal érkezik Budapestre. Sokan rokonhoz vagy barátokhoz mennek aludni, vagy már felvették azzal a nagykövetséggel a kapcsolatot, amelyik országba utaznának. Egyben mindenki biztos: ha véget ér a háború, haza mennek!

20220301 Nyugati pályaudvar ukrajnai menekültek Budapest Fotó: Máté Krisztián (MK) Metropol

Az egyik család Kárpátaljáról érkezett, de nincs pénzük tovább utazni. 

Összesen 30 unokám van, de nem együtt utaztunk. Az egyik fiamhoz megyünk és a család többi részével Csehországban találkozunk – mesélte a nagymama, akivel 4 unokája és egy családtagja utazott. Idáig tudtunk utazni, de sajnos elfogyott a pénzünk, így most is várakozunk.

Egy magyar család a várócsarnokban találkozott össze a nagymamával és az unokáival. Ahogy a két budapesti hölgy megtudta, hogy inkább pénzre van szükségük, azonnal felajánlották a segítségüket. 27 ezer forintért vonatjegyet vettek nekik Csehországba, sőt még költőpénzzel is ellátták őket.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy mit mesélt az ukrán kisfiú, Timofij és mit élt át a hatgyerekes anyuka menekülés közben, látogass vissza a www.metropol.hu oldalra! 
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek