Ukrajna

Az ukrán hatóságok jelentik: Tovább nőtt a csernyihivi csapások áldozatainak száma

Címkék
frissUkrajna

MTI

Létrehozva: 2022.03.17.

Módosítva: 2022.03.17.

Az észak-ukrajnai Csernyihivben 53-ra emelkedett azoknak a száma, akik az orosz erők támadásai következtében vesztették életüket szerdán - közölte csütörtökön Vjacseszlav Hausz regionális kormányzó.

Kijev keleti részén egy elfogott rakéta darabjai csapódtak be  magas lakóépületbe szerda éjszaka, a hatóságok szerint legalább egy ember meghalt és három megsebesült.

Katasztrofális állapotokról számolt be egy lapinterjúban az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol alpolgármestere. 

A napok óta orosz ostrom alatt álló kikötővárosban a legnagyobb gondot az összeomlott ivóvíz-szolgáltatás okozza. Az emberek radiátorcsövekből, pocsolyákból próbálnak ivóvízhez jutni - mondta el Szerhij Orlov a Forbes Ukraine című kijevi magazinnak az ukrán sajtó csütörtöki jelentése szerint. Orlov elmondása szerint Mariupol épületeinek 80-90 százalékát érte bombatalálat. 

Az alpolgármester azzal vádolta az orosz erőket, hogy kifejezetten a polgári lakosságot veszik célba.

Az ukrán hatóságok közlése szerint az elmúlt két napban 6500 személyautó távozott Mariupolból, annak ellenére, hogy a város környékén nem volt tűzszünet. Még nagyon sokan rekedtek azonban a harcok dúlta városban. Szerda este óvóhelyül szolgáló színházépületet ért bombatámadás a helyi ukrán hatóságok szerint. Az ott tartózkodó több száz ember sorsa bizonytalan, mert az óvóhely bejáratát elzárta a törmelék.

Az ukrán vezérkar csütörtök reggeli tájékoztatása szerint az orosz hadihajók továbbra is gátolják a hajóforgalmat a Fekete-tenger északnyugati részén. Múlt szombaton jelentették be az ukrán vízi közlekedési hatóságok, hogy a háború kezdete óta 94 külföldi hajó rekedt ukrán kikötők környékén. Az orosz fél szerint a blokádra "az aknák magas kockázata" miatt van szükség.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek