Ezzel a módszerrel, akár egy fél évig is friss marad a tojás!
Forrás: Pixabay
A tojás a legtöbb háztartásban olyan élelmiszer, ami mindig jó, ha van a hűtőben vagy a kamrában, mert bármikor kellhet. Ráadásul viszonylag sokáig tárolható biztonsággal, ezért szeretnek az emberek elraktározni belőle, de örök kérdés, hogy mégis meddig marad biztonsággal felhasználható.
Egy ukrán anyuka osztotta meg a trükköt, aminek köszönhetően, akár hat hónapig is frissek maradnak a tojások. Két alapanyagra lesz szükség vízre és oltott mészre, az utóbbi baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik, így megakadályozza a mikroorganizmusok fejlődését, így hosszú hónapokig elkerülhető a tojások záposodása.
Tegyük befőttes üvegbe a tojásokat, úgyhogy ne törjenek el, ezután keverjük ki a konzerváló folyadékot, ami annyi kanál oltott mész, ahány liter víz, ezúton öntsük nyakon a tojásokat, és zárjuk le az üveget, majd tegyük hűvös helyre.
Így pedig ellenőrizheted a tojás frissességét
Engedj hideg vizet egy akkora átlátszó edénybe, amelybe a tojás kényelmesen belefér. Tedd bele a tojást, majd figyeld meg a helyzetét. Mivel a tojásban található légbuborék az idő múlásával megnő, ez hatással van a tojás viselkedésére a vízben.