Mellrák

Kutyája döbbentette rá, hogy valójában halálos beteg

Létrehozva: 2022.03.17.

Kitűnő szaglásuknak köszönhetően a kutyák segítenek még idejében felfedezni a rákbetegséget.

Annak ellenére, hogy számos kutatást lehetett már arról hallani, hogy a kutyák valóban képesek kiszagolni, megérezni bizonyos betegségeket - többek között a rákot is - mégis viszonylag kevés konkrét történetet ismerünk erről a jelenségről. Az 50 éves Tanya Hibberd esete csodálatos példa arra, hogy a kutyák valóban képesek megmenteni egy ember életét ezzel a képességükkel.

Tanya arra lett figyelmes, hogy kutyusa, Zafír már hetek óta nagyon furcsán viselkedett vele. Mindig ugyanarra a pontra Tanya mellén tartja a pancsát. A nő elöszőr azt hitte, hogy a kutyus csak több ölelésre és szeretgetésre vágyik, miután 2018-ban visszatért egy kéthetes ciprusi nyaralásáról férjével, Gary Hibberddel.

„Zafír meglehetősen magányos kutya, szereti a saját társaságát, de ebben az időszakban mindig rajtam ült, és minden este a jobb mellemre tette a fejét, ami igazán szokatlan volt.” - Mesélte Tanya 

A makacs, immár hat éves kutyus azonban négy hétig ugyanazon a ponton tartotta a mancsát Tanya mellén, mígnem úgy döntött, hogy megvizsgálja mellét, amikor felfedezett egy nagyobb csomót. A hős kutytus gazdájamint megtalálta a csomót, felkereste háziorvosát, és mellrákot diagnosztizáltak nála.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek