Borzalom

Sokkoló diagnózist közölt a 3 gyermekes édesanyával az orvosa

Címkék
frissrákos

Létrehozva: 2022.03.25.

A 41 éves asszony azután kereste fel orvosát, hogy szédülni kezdett és vért köhögött fel.

Az angliai Chichesterben családjával együtt élő háromgyermekes Suzy-t lábon kihordható tüdőgyulladással diagnosztizálták, vagyis tünetei nem voltak olyan súlyosak, hogy kórházi ellátásra szorult volna – írja a The Sun.

Az asszony tehát a közönséges nátha szimptómáit mutatta, állapota azonban csak nem akart javulni, ezért újra felkereste orvosát, aki beutalta őt specialistához. A sebtiben elvégzett tesztek eredménye azonban már jóval borúsabb képet festett Suzy szervezetéről:

a nő szíve körül egy 12 centiméter átmérőjű rákos elváltozást mutattak ki.

A 41 éves páciens esetében ennek értelmében egy igen ritka limfómát, azaz egy bizonyos típusú vérrákot állapítottak meg. A diagnózist követően Suzy kemoterápiája napokon belül megkezdődött, az összetett kór hatására azonban

az asszony tüdeje összeomlott, szervezetében pedig vérrög alakult ki.

Suzy a rá váró lehetőségek mérlegelése során futott bele az ún. proton-terápiába, egy bizonyos típusú sugárkezelésbe, amely tűpontos precizitással képes támadni a rákos sejteket. Ez persze az ő állapotában sem ígérkezett veszélytelennek, tumora ugyanis meglehetősen kényes ponton helyezkedett el, vagyis

a terápia alkalmazása az áttételes mell-, gerinc-, szív- és tüdőrák kialakulásának kockázatával is fenyegetett.

Mindezek ellenére az asszony már már otthon lábadozik, teljes felépülése után pedig minden erejével azon lesz, hogy felhívja azok figyelmét betegségére, akik kezdetben ugyancsak enyhe tünetekkel küzdenek.

Tudniuk kell, hogy talán sokkal nagyobb a baj, mint azt hinnék

- nyilatkozta Suzy a brit médiának.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek