Miért vennénk meg a boltit, amikor rövid idő alatt sűrű és krémes majonéz készíthető el házilag? Nem ördöngösség, épp ellenkezőleg: rendkívül egyszerű, és csupa olyan dolog szükséges hozzá, amely minden konyhában megtalálhatók.
A majonézkészítés nem egy bonyolult folyamat, nincs szükség hozzá boszorkányságra és varázstudásra sem. A házi változat előnye a boltban vásárolttal szemben, hogy mindig frissen készül, és jól tudjuk, mi van benne.
Az egyik aranyszabály, hogy ne használjunk hozzá olívaolajat, mert túl erőteljes, és ki fogja hozni a keserű ízt, a legjobb ha repce vagy földimogyoró olajat használunk. De több dologra is érdemes figyelni, többek között arra, hogy csak friss tojással dolgozunk, és minden alapanyagot hűtsünk le.
Az olajon kívül az összes hozzávalót egy magas falú, szűk edénybe tesszük, majd botmixerrel alacsonyabb fokozaton 2-3 percig turmixoljuk. Ha már kezd világosodni a massza, vékony sugárban, lassan adagoljuk az olajat hozzá. Ha a majonéz világossárga színűvé és tejföl állagúvá válik, akkor készen is van. Kitűnő szósz salátákhoz, húsokhoz, vagy akár egy szelet pirítósra is kenhetjük.