Gasztro

A házi az igazi: Így készíts adalékmentes majonézt otthon

Létrehozva: 2022.04.04.

Miért vennénk meg a boltit, amikor rövid idő alatt sűrű és krémes majonéz készíthető el házilag? Nem ördöngösség, épp ellenkezőleg: rendkívül egyszerű, és csupa olyan dolog szükséges hozzá, amely minden konyhában megtalálhatók.

A majonézkészítés nem egy bonyolult folyamat, nincs szükség hozzá boszorkányságra és varázstudásra sem. A házi változat előnye a boltban vásárolttal szemben, hogy mindig frissen készül, és jól tudjuk, mi van benne. 

Az egyik aranyszabály, hogy ne használjunk hozzá olívaolajat, mert túl erőteljes, és ki fogja hozni a keserű ízt, a legjobb ha repce vagy földimogyoró olajat használunk. De több dologra is érdemes figyelni, többek között arra, hogy csak friss tojással dolgozunk, és minden alapanyagot hűtsünk le.

ALAPANYAGOK  

  • 1 db egész tojás
  • 3 db tojássárgája
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 db citrom leve
  • 1 tk dijoni mustár
  • 350 ml olaj

Az olajon kívül az összes hozzávalót egy magas falú, szűk edénybe tesszük, majd botmixerrel alacsonyabb fokozaton 2-3 percig turmixoljuk. Ha már kezd világosodni a massza, vékony sugárban, lassan adagoljuk az olajat hozzá. Ha a majonéz világossárga színűvé és tejföl állagúvá válik, akkor készen is van. Kitűnő szósz salátákhoz, húsokhoz, vagy akár egy szelet pirítósra is kenhetjük.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek