Ukrajna

Egymásra nyitottak tüzet a hadizsákmányért orosz katonák Herszonnál

Létrehozva: 2022.04.30.

A tűzpárbajban közel 50-50 katona vett részt, úgy tudni, hogy a hadizsákmányon kaptak össze.

A tűzpárbaj a Herszon megyei, oroszok által megszállt Kyselivka környékén tört ki, az ukrán hírszerzés szerint burját és csecsen katonák estek egymásnak. Az ukrán Pravda úgy tudja, hogy mindkét csapat közel 50-50 fővel vett részt a harcokban, a férfiak nyakló nélkül lövöldöztek egymásra, de eddig sem a sérültek, sem pedig a halottak száma nem ismert. 

Az ukrán titkosszolgálat szerint a lövöldözést az robbanthatta ki, hogy a csecsen katonák egymás között dobták szét a megszerzett hadizsákmányt, a burját csapatok viszont igazságosabb elosztást követeltek. Miután azonban szép szóval nem tudták őket meggyőzni, tüzet nyitottak egymásra. 

A két csapat közti viták egyáltalán nem ritkák, ugyanis mostanában a burjátok vonakodnak a harctól, mivel míg őket mindig a legkeményebb csaták pontjaira küldik, addig a csecsen egységek a háttérben maradnak, egyfajta barikádozó különítményként szolgálnak, feladatuk pedig az, hogy tüzet nyissanak azokra az orosz csapatokra, akik megpróbálnak visszavonulni. 

Nem is ez az első összecsapás a két társaság között, hasonló esetekről számoltak be a zaporizzsjai Fedorivka faluban is, miután az alacsonyabb rangú katonák lázadozni kezdtek: becsapva érezték magukat, állításuk szerint megtévesztő katonai szerződéseket írattak alá velük, hogy elcsalják őket harcolni. Az eset után azonban a helyi lakosok szerint az orosz biztonsági szolgálat emberei is a helyszínre érkeztek, ahol kihallgatták, és ismeretlen helyre vitték a lázadozó katonákat. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek