Választások 2022

Gulyás Gergely: Az ilyen magas részvételi arány a demokrácia győzelme

Létrehozva: 2022.04.03.

Közel annyian ikszeltek, mint négy évvel ezelőtt.

Forrás: Bors

Este hét óra után a Fidesz-KDNP közös, rövid sajtótájékoztatót tartott. Az összegyűlteknek Gulyás Gergely elmondta: információi szerint nagyon kevés az olyan szavazókörzet, ahol még várakoznak, és ezeken a helyeken is kicsi a sor, így semmi akadálya, hogy hamarosan az utolsó szavazóhelyiség is bezárjon.

– Mindenekelőtt szeretnénk köszönetet mondani azoknak, akik éltek állampolgári jogukkal, és részt vettek az országgyűlési képviselő-választásokon, függetlenül attól, hogy kire szavaztak. Külön köszönet azoknak, akik a kormánypártokat támogatták. Elismerésünket szeretnénk kifejezni azoknak is, akik részt vettek a választás lebonyolításában – mondta, hozzátéve: több tízezer ember dolgozott a választás technikai lebonyolításán.

 

– Látjuk azt, hogy a részvétel magas lesz. Egy ilyen magas részvétel a demokrácia győzelme – hangsúlyozta, kiemelve: úgy tűnik, hogy az idei részvételi adatok hajszál híján megegyeznek majd a 2018-as számokkal.

Láttuk az első előrejelzéseket, amik optimizmusra adnak okot, de természetesen az utolsó szavazatig mindent meg kell számolni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek