Kormányinfó

Itt vannak a legújabb kormányzati döntések

Létrehozva: 2022.04.21.

Első Kormányinfóját tartja a választás után Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön.

Kormányinfó

Gulyás Gergely először megköszönte a választóknak, akik éltek demokratikus jogukkal és elmentek szavazni a választáson. A 2002-es, 2018-as és a mostani 2022-es választáson vettek részt a legnagyobb számban, az emberek hetven százaléka, a megalakult kormány legitimációja kifejezetten erős. Listás eredmény alapján 54 százalék támogatta a kormánypártokat - idézte vissza az eredményeket a miniszter.

Bővülhet a veszélyhelyzet fogalma

A jelenleg rendelkezésre álló forgatókönyvek alapján reális lehet, hogy még hosszú ideig tarthat az orosz-ukrán háború. Rövid távon a háború vége nem várható - mondta a miniszter. Május 31-ével megszűnik a járványvészhelyzet, de lehetővé teszik, hogy a szomszédban folyó háború miatt kiszélesíthetik a veszélyhelyzet jogállását. A kormány bízik benne, hogy ennek az alkalmazására nem lesz szükség - tette hozzá. 

Több mint 600 ezer menekült érkezett eddig, és a kormány mindent megtesz, hogy aki itt akar maradni, az tudjon új életet kezdeni - mondta a miniszter. A déli határ védelmére 600 milliárd forintot költött a kormány, és 40 milliárd forintot költött a kabinet az ukrajnai menekültekre.Az utóbbi összeg 2 százalékát fizette ki eddig az Unió. 

Árstop

A magyar gazdaság stabil lábakon áll. Gulyás elmondta, hogy valamennyi árstop esetében dönt majd a kormány. Az árstopok beváltak, mivel jelentősen mérsékelték az inflációt. Az árstopok nélkül 13 százalék lenne az infláció, míg most 8,6 száalékos - ismertette a miniszter.  

Gulyás ismertetése szerint amennyire lehet megpróbálja a kormány fékezni az inflációt. 2022. augusztusában kezdődhet meg az infláció csökkenése az MNB adatai alapján - mondta a miniszter. Az unió átlagos fejlettségi szint 75 százalékát érte el az ország, és hét országot előztünk meg . A beruházási ráta továbbra is a második legjobb Európában.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek