Időjárás

Kegyetlen, mi közelít az ország fele: durva lehűléssel csap le ránk a hidegfront

Létrehozva: 2022.04.15.

Újra visszaköszönnek a mínuszok.

Forrás: Pixabay

Nagypénteken hidegfront érkezik elszórt záporokkal, néhol egy-egy zivatarral. Az átmeneti záporok előtt és után hosszabb napos időszakok mindenütt lehetnek. Az északnyugatira forduló szél sokfelé megélénkül. A maximumok még 18 és 25 fok között alakulhatnak, délen lesz a legmelegebb.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére a zivatarok miatt. Mint írták, még jégeső is előfordulhat.

Nagyszombaton a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, kisebb eső, záporok még a Dunától keletre alakulhatnak ki. Az északias szél felerősödik, néhol a Dunántúlon és északkeleten viharos lehet. Több fokos lehűléssel kell számolni, délután 11-18 fokos maximumokat mérhetünk.

Vasárnap a napos időszakok mellett ismét a Dunától keletre alakulhat ki egy-egy rövid zápor. Marad a szeles idő, hajnalban -3, +5, délután pedig 9-14 fok várható. Hétfőn hajnalban sokfelé kialakulhat gyenge fagy, az északi völgyekben -5 fok körüli értékek is előfordulhatnak. Napközben élénk, erős szélre, változóan felhős időre számíthatunk kevés záporral. Délután 8-14 fok valószínű.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek