Ukrajna

Majdnem elvesztette a bal kezét egy hároméves kisfiú egy orosz támadás során

Bors

Létrehozva: 2022.04.24.

A kegyetlen orosz-ukrán háború áldozata lett egy hároméves kisfiú, aki elvesztette az ujjait az egyik kezén.

Mintha nem akarna véget érni, két hónapja tart az orosz–ukrán háború. A Reuters legfrissebb becsült adatai szerint eddig körülbelül 46 ezren vesztették életüket az összecsapások miatt. Az ukrán elnöki hivatal vezetője szerint Oroszország most lépett az ukrajnai offenzívája második szakaszába.

A hétfő reggeli jelentések szerint három orosz rakéta is becsapódott különböző katonai infrastruktúrákba, még egy negyedik egy gumiszerelő műhelyt talált el. A robbanások után sűrű, fekete füstfelhőket lehetett látni Lviv felett. A támadás során hét ember meghalt, tíz másik pedig megsebesült. Egy mindössze hároméves gyermek is a sebesültek között van. Lviv polgármestere, Andrij Szadovij egy videóban számolt be Artem szívszaggató történetéről.

A kisfiú és édesanyja több száz kilométert utazott Lvivbe, hogy elmeneküljön a harkivi orosz megszállás elől. Úgy gondolták, a város biztonságosabb lesz a számukra, ám sajnos az orosz rakéták ott is elérték őket.

A kis Artem bal kezét meg kellett műteni. A közelében történt robbanás miatt ugyanis elveszítette az ujjai egy részét, amit már sohasem kaphat vissza – tudta meg a The Sun. Ha akkor nem operálják meg, vagy a robbanás csak egy kicsit is közelebb van, a gyermek az egész karját elveszítette volna.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek