Mellbevágó

Zokogva mesélte az édesapa: elhunyt a fia, két nappal azután, hogy kórházba került

Bors

Létrehozva: 2022.04.10.

Az intézmény nem fordított elég figyelmet a fiatal férfire, aki ezt kihasználva elszökött. Ám a vonatállomáson elgázolta egy szerelvény.

Személyi edzőként dolgozott a 23 éves Matthew Caseby egészen addig, amíg kórházba nem került. A briminghami The Priory nevű kórházban kezdték meg a mentális problémáinak a kezelését, miután egyik barátja bejelentést tett róla.

Családja többször is kereste az intézményt telefonon, ám egyik alkalommal sem kaptak megfelelő tájékoztatást. Mindeközben Caseby az orvosoknak elmondta, hogy hangokat hallott, ezért elzárták. Ám ez sem tarthatta vissza és két nappal később elszökött. Újbóli szabadsága azonban csak pár óráig tarthatott, ugyanis Matthew egy vasútállomáshoz tévedt, ahol elgázolta egy vonat.

A diplomás édesapja, a 61 éves Richard elmondta a bíróságnak, hogy a családja csak fia eltűnése után értesült teljes mértékben az őrizetbe vételéről. Az érzékeny, szelíd és intelligens Caseby úr 2018 óta kapott pszichológustól segítséget, de utolsó kezelése három hónappal a halála előtt véget ért.

Az apja szerint a kórháznak alapvető kötelessége volt, hogy fiát biztonságban tartsák. Azt mondta az esküdtszéknek: - Ezt nem tették meg. Nem tették. Ennek katasztrofális következményei voltak Matthew-ra, rám, a feleségemre és a két lányunkra nézve.

Sőt a családfő a Priory egyik alkalmazottjától arról is tudomást szerzett, miért nem tett rendőrségi bejelentést az intézmény: - Az emberek állandóan megszöknek, hogy igyanak vagy drogot vegyenek, vagy találkozzanak a barátaikkal... általában visszajönnek. 

Ezek a mondatok beleégtek a gyászoló édesapa elméjébe, aki azóta a Priory-t támadja, miután a 23 éves fiát vonat ölte meg, amikor elmenekült az egységből, mindössze két nappal a felvétele után. A vizsgálat Birminghamben folytatódik.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek