Betegség

A munkatársai küldték el orvoshoz, kiderült, halálos beteg az édesanya

Létrehozva: 2022.05.12.

Köhögött, ezért a kollégái kérték, nézesse meg magát egy orvossal.

Anne Doran fitt és egészséges volt, mindig edzőterembe járt, és élvezte a hosszú sétákat, mielőtt idiopátiás tüdőfibrózist (IPF) diagnosztizáltak nála. Ez a betegség nem gyógyítható, légzési nehézségeket okoz, végül az ágyhoz köti a betegeket. Anne 58 éves volt, amikor kiderült, ezzel küzd, a betegség pedig 6 év alatt le is győzte.

Családja most azért kampányol, hogy pénzt gyűjtsön az Action for Pulmonary Fibrosis jótékonysági szervezetnek.

Anne lánya, Louise Doran mesélte el, hogy édesanyja mindig egészséges és fitt volt. Ezért is tűnt fel a munkatársainak, hogy egyre többet köhög, és kérték, vizsgáltassa ki magát. Tüdőbiopsziát végeztek nála, és ekkor derült ki, hogy tüdőfibrózisban szenved.

"A diagnózis után még jó ideig nem volt semmi komolyabb baja, jött-ment, edzésre járt. Aztán már szüksége lett az oxigénre és végül csak a kanapén ült és már az is nehezére esett, hogy felemelje a karját. Hiába kapott oxigént, a tüdeje már nem tudta feldolgozni, mert hegesedett a szövet. Végül már beszélni és enni is alig tudott. Azt mondta, ha nem bír felkelni az ágyból, már nem sok ideje lesz hátra. Igaza lett".

Louise hozzátette: „Nem tudják, mi okozta. Feltették neki a szokásos kérdéseket – dolgozott-e bányában, tartott-e galambot, dohányzik? És a válasz mindegyik kérdésre nem volt, így nem tudták pontosan meghatározni, mi miatt történt ez."

Louise elmondta azt is, hogy számos támogató csoport van, ahol IPF-es betegek támogatják egymást és egymás családtagjait. Épp azért gyűjtenek pénzt most a családjával, hogy a kutatásokat tudják támogatni, hogy ne csak lelki segélyt kaphassanak ezek a betegek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek