Gasztro

A legegyszerűbb házi bodzaszörp receptje

Létrehozva: 2022.06.10.

Módosítva: 2022.06.10.

Csodálatos illata mellett számos jótékony hatása ismert a most nyíló bodzavirágnak.

Forrás: Pixabay

Ugyan jóval kényelmesebb megoldásnak tűnhet a boltok polcairól levenni a kész szörpöt, a házi készítésű változat sokkal finomabb és valószínűleg egészségesebb is.

Hozzávalók: 

  • 4db citrom
  • 4db narancs
  • 15db bodzavirár
  • 1ek citromsav
  • víz
  • 5dl víz
  • 50dkg cukor
  • 1ek aszkorbinsav
     
Fotó: Pixabay
  1. A bodzavirágokat leöblítjük, és nagyobb lábasba vagy fazékba tesszük. A jól megmosott citromot és narancsot felszeleteljük, kicsorgó levét a bodzára öntjük, majd a citrom- és
     
  2. narancskarikákat is hozzáadjuk. Annyi vízzel öntjük fel, hogy kissé ellepje, és állni hagyjuk 24 órát, időközönként megkeverjük.
     
  3. A sziruphoz a vízhez hozzáadjuk a cukrot, lassan felforraljuk, majd hagyjuk forrni addig, míg kissé besűrűsödik. A barnacukortól színesebbé és karamelles ízűvé válik.
     
  4. Másnap leszűrjük a szörpalapot, az ízesítőket jól kipréseljük, és az elkészített, langyosra hűtött sziruppal összekeverjük.

 

(VIA)


 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek