Ítélet

Ötéves gyermekével száguldott volna a halálba Kapuvárnál az asszony

Létrehozva: 2022.06.03.

Most hozott ítéletet a bíróság a nő ügyében, aki nem csak saját életét dobta volna el, de szeretett gyermekét is feláldozta volna.

A Kapuvár-Sopron közti útszakaszon történt kis híján a tragédia

Forrás: TV2

Most hozott ítéletet a bíróság egy igencsak szürreális, ugyanakkor vérfagyasztó ügyben. Egy édesanya 130-cal száguldozott a Kapuvárról Sopronba tartó útszakaszon, majd egy óvatlan pillanatban – mivel öt és fél éves gyermeke, akire istenként tekintett, balra nézett – balra rántotta a kormányt. Úgy értelmezte ugyanis a gyermek "parancsát", hogy arra akar menni.

Csak a szerencsének és a szembejövő autós gyors reflexének köszönhető, hogy nem történt tragédia.

A sokkoló baleset 2017 májusában történt, a bíróság azonban most tett pontot azt ügy végére.

 

– Fiát egyfajta istenségként kezelte, egyfajta istenségként tekintett rá, és miután a fia balra biccentett, ő ezt úgy értelmezte, hogy neki balra kell közlekedni – magyarázta az asszony tettét a bíró a tárgyaláson.

A szembejövő sofőr észrevette a zavarodott nő manőverét. Lelassított és próbált lehúzódni, ám így is összeütköztek. A karambolban a vétkes sofőr kocsija felborult, a jármű totálkáros lett, de végül súlyosabb sérülések nélkül megúszták az ütközést.

Most mondták ki az anya bűnösségét

Az anyát a bíróság bűnösnek találta, kettő év börtönbüntetésre és öt évnyi járművezetéstől eltiltásra ítélte. A vádlott a büntetés kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra. Az ítélet végrehajtását azonban öt évre felfüggesztették, így a nő, akiről megállapították, hogy személyiségzavarral küzd, végül nem megy börtönbe.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek