Megrázó

Kegyetlen halált szánt anyjának a gyöngyösi gyújtogatós rém

KKP

Létrehozva: 2022.06.11.

Módosítva: 2022.06.13.

Magára és rokkant édesanyjára gyújtotta a lakást egy férfi még 2020 augusztusában. A tettes végül kimenekült, az asszonyt viszont hagyta meghalni. Most a bíróság előtt kell felelnie tettéért.

H. E. 2015 óta élt együtt nyugdíjas édesanyjával, a sértettel Gyöngyösön egy négyemeletes társasházban. A férfinek nem volt munkahelye, édesanyja nyugdíjából és testvérétől kapott anyagi támogatásból éltek. Az idős asszony 2018-ban és 2019-ben is műtéten esett át, életkora és betegségei miatt csak járókerettel tudott mozogni a lakáson belül, onnan egyedül nem tudott kimenni. 

Ápolását fia látta el, emiatt viszonyuk időnként feszült volt, gyakran vitatkoztak, de egyben nagyon ragaszkodtak is egymáshoz.

Berúgott és gyufát ragadott

H. E. alkoholos állapotban, 2020 augusztusában öngyilkossági szándékkal meggyújtotta a szobájában lévő függönyt. A tűz átterjedt az ágyneműre, ágyszerkezetre, majd a könyvespolc és a ruhásszekrény is meggyulladt. Leszakadt az álmennyezet, átégett a padlóburkolat, elégtek az ajtó- és ablakkeretek. A felszabadult égéstermék átterjedt az édesanyja által lakott szobára és fürdőszobára is. Az idős nő a tűz keletkezésekor átment fia szobájába, ahol másodfokú égési sérüléseket szenvedett, ezért kimenekült a fürdőszobába, azonban ott beesett a zuhanyfülkébe. Onnan nem tudott felkelni és segítséget sem tudott kérni.

Borzalmas kínok közt halt meg az idős asszony

A nő olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. H. E. a tűz meggyújtását követőn felhagyott az öngyilkossági szándékával, és magatehetetlen anyja nélkül elhagyta az égő lakást és a lépcsőházban leült. Senkit nem értesített a tűzről, nem kért segítséget az édesanyja kimentéséhez, és nem mondta meg a kiérkező rendőröknek sem azt, hogy hol van a nő a lakáson belül, hanem belenyugodott abba, hogy az édesanyja meg is halhat. A kisszoba ablakain kilépő lángok függőleges irányban felfelé haladta a társasház homlokzatán. A házban legalább 15 személy tartózkodott otthon ebben az időben. A füst a lépcsőházban is áramlott ezért a lakásokból kimenekülő személyek ki voltak téve a füstmérgezés veszélyének. Az anyagyilkos férfi szerdán áll bíróság elé.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek