Praktika

Így főzzünk tökéletes állagú tejbegrízt

Létrehozva: 2022.09.23.

Amilyen könnyű elkészíteni, olyan könnyű elrontani.

Forrás: Mindmegette

Sokan nem gondolnák mennyire egyszerű elrontani, egy szinte elronthatatlanul egyszerű receptet. A tejbegríz elsőre nagyon könnyűnek tűnik, de elrontani is nagyon könnyű. 

Pixabay

A titok az arányokban rejlik, ahány deci tej, annyi evőkanál dara, és harmad annyi kanál cukor mint dara.

  • A tejbegríz elkészítéséhez a kimért tejet feltesszük forrni. Figyeljünk rá, nehogy kifusson.
  • A felforralt tejhez adjuk hozzá a megfelelő mennyiségű búzadarát, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. Nagyon fontos, hogy lassan forraljuk 5 percig, közben pedig kevergetjük.
  • Amikor elkészült, akkor adjuk hozzá a cukrot és a sót. Alaposan elkeverjük.
  • Tányérokba töltjük a nagyon egyszerűen és gyorsan elkészült tejbegrízt, majd forrón tálaljuk.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek