Amilyen könnyű elkészíteni, olyan könnyű elrontani.
Forrás: Mindmegette
Sokan nem gondolnák mennyire egyszerű elrontani, egy szinte elronthatatlanul egyszerű receptet. A tejbegríz elsőre nagyon könnyűnek tűnik, de elrontani is nagyon könnyű.
A titok az arányokban rejlik, ahány deci tej, annyi evőkanál dara, és harmad annyi kanál cukor mint dara.
A tejbegríz elkészítéséhez a kimért tejet feltesszük forrni. Figyeljünk rá, nehogy kifusson.
A felforralt tejhez adjuk hozzá a megfelelő mennyiségű búzadarát, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. Nagyon fontos, hogy lassan forraljuk 5 percig, közben pedig kevergetjük.
Amikor elkészült, akkor adjuk hozzá a cukrot és a sót. Alaposan elkeverjük.
Tányérokba töltjük a nagyon egyszerűen és gyorsan elkészült tejbegrízt, majd forrón tálaljuk.