Életmentés

Családja rémülten nézte a 6 gyermekes édesanya haláltusáját: tévézés közben lett rosszul

Létrehozva: 2022.10.27.

Az édesanyát megmenthették volna, ha megértik, mit mond a mentős.

Egy hatgyermekes édesanya meghalt, miután a mentősök nem mondták meg a családjának, hogy az eszköz, ami megmenthette volna az életét, pár méterre volt tőle. Az 56 éves Sharon Beales családja körében éppen egy filmet nézett, amikor elsápadt és elkezdett habzani a szája. Azonnal riasztották a mentőket, a diszpécser pedig az "AED"-ről kérdezte őket. A cssaládnak azonban fogalma sem volt, mi az, a mentős pedig nem magyarázta el, hogy az egy automata külső defibrillátor. Az egyik eszköz ugyanis mindössze 160 méterre volt tőlük egy régi telefonfülkében.

gyertya, gyász, illusztráció, Pixabay
Fotó: Pixabay

A Dél-Központi Mentőszolgálat elismerte, hogy hibáztak, amikor nem magyarázták el, hogy mi is az és hol van. Egy vizsgálat kimutatta, hogy a kritikus időben életmentő lett volna, ha a defibrillátort használták volna. Sharont a Királyi Berkshire Kórházba szállították, ahol kómába esett, majd egy hét múlva kikapcsolták a létfenntartó gépeket. 

Yasmin Maskell, Sharon lánya így nyilatkozott: "A mamánk olyan csodálatos nő volt. Teljesen le vagyunk sújtva, és nem akarjuk, hogy ez mással is megtörténjen. Ez egy olyan veszteség, aminek soha nem lett volna szabad megtörténnie. Jobb rendszerre van szükség ahhoz, hogy a nagyközönség ismerje a defibrillátorok használatát, és egy egyszerűbb módnak ahhoz, hogy hozzá is férjenek. Még ha tudják is, hogy létezik ilyen, nem férhetnek hozzá anélkül, hogy a mentősök elmondanák a kódot hozzá".

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek