Diagnózis

Ártatlan fáradtságnak hitte, szörnyű diagnózist közöltek a gyönyörű családanyával

Létrehozva: 2022.10.30.

Azonnal kórházba került a nő, aki nem is sejtette, mekkora a baj.

Háziorvosa azonnal kórházba szállíttatta azt a 39 éves családanyát, aki már végső elkeseredésében kért segítséget. Eilidh Dewart egyszerű fáradtságnak és kimerültségnek tudta be panaszait, ám a gyors vizsgálatok azonnal kimutatták:

a rendkívül agresszív, akut mieloid leukémiában szenved.

A fiatal családanya elmondta: akkor döntött úgy, hogy orvoshoz fordul, miután furcsa, zúzódásszerű foltok jelentek meg a testén.

Ezek a zúzódásnak tűnő foltok ahelyett, hogy halványultak volna, egyre sötétebbé, feketévé váltak. Ezért is kértem időpontot a háziorvosomtól.

Azt mondta, azonnal pakoljak össze egy táskát, mert az éjszakát már kórházban fogom tölteni 

– emlékezett vissza Dewart.

Mint a későbbi vizsgálatok során kiderült, a betegséget még kezelhető stádiumában sikerült azonosítaniuk. Így hát azonnal meg is kezdték a kemoterápiát.

Még aznap este találkoztam több nővel, akiknek már kihullott a hajuk. A látvány csak tovább fokozta az aggodalmam. Eleinte nem voltam rosszul, később azonban engem is ledöntött a kemoterápia.

Még azelőtt leborotválták a fejem, mielőtt kihullhatott volna a hajam. Azt hittem, nem fog zavarni, de egyszerűen nem tudtam onnantól tükörbe nézni.

– magyarázta az édesanya.

Kemoterápiás kezelése után egy csontvelő-biopszia kimutatta, hogy Dewart szervezetében már egyáltalán nincsenek rákos sejtek, nemrég pedig kiderült, hogy továbbra is tünetmentes. A családanya igyekszik felhívni a figyelmet az olyan szokatlan tünetek kivizsgálásának fontosságára is, mint egy ártatlannak tűnő zúzódás.

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek