Kórház

Hiába várják haza a gyermekei: félrekezelték a kórházban, meghalt az édesanya

Létrehozva: 2022.10.21.

A férj szerint a kórház személyzete felel a felesége haláláért.

Laura Higginson nagy adag paracetamolt kapott a kórházban, de két héttel később tragikusan meghalt többszörös szervi elégtelenség következtében – most a férje úgy gondolja, hogy a kórházi személyzetet emberöléssel kellene vádolni.

 

Laura még 2017 áprilisában lett rosszul és a cheshire-i kórházba szállították. Az alig 40 kilós asszony nagy adag paracetamolt kapott a kórházban. Két héttel később Laura meghalt többszörös szervi elégtelenségben, szepszisben és Gitelman-szindrómában – ami egy vesebetegség. Az elkeseredett férj szerint rossz adag gyógyszert adtak az ápolók 30 éves feleségének. A rendőrség szerint azonban nincs miért vádat emelni.

Öt évvel Laura halála után a család úgy érzi, eltussolták a halála körülményeit. "Az igazságszolgáltatás nem igazságos, nem igaz, hogy egy ember halála kapcsán nem lehet senkit elszámoltatni. Hiányzik a feleségem, Laura szüleinek hiányzik a lányuk, a gyerekeinknek hiányzik az édesanyjuk. Az igazságszolgáltatás, a rendőrség meg a kórház meg ujjal mutogat egymásra és szerintük nem történt itt semmi. Összetörtek, kétségbeesettek és végtelenül dühösek vagyunk" - nyilatkozta a férj, Antony.

Arról, hogy mennyi gyógyszert kapott Laura, a család csak a kórboncnoki jelentésből értesült. Laurának mindössze maximum 500 mg-ot lehetett volna adni két nap alatt a paracetamolból, mivel alig volt 40 kiló, erre naponta több, mint 1 gramm gyógyszert kapott.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek