Videó

Novák Katalin esete a bécsi szabóval – videó

Létrehozva: 2022.10.27.

Módosítva: 2022.10.28.

A köztársasági elnök csütörtökön Bécsben járva egy ott dolgozó magyar szabómesterhez is benézett.

Novák Katalin köztársasági elnök az első külföldi vendég, akit fogadott Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök, október 9-i újraválasztása óta. A szövetségi elnökkel folytatott tárgyalása és a közösen tartott sajtótájékoztató után a magyar köztársasági elnök meglátogatta a Bécsben élő magyar szabómestert, Röszler Zoltánt. 

Fotó: Ripost/BS

Röszlet Zoltán már tízéves korában próbálkozott a mesterséggel. 1987-ben kíváncsiságból indult neki a határnak, végül Bécsben nyitott műhelyt. Novák Katalin megkérdezte tőle, miről lehet megismerni egy jó úri szabót.

Neki nincs sok öltönye!

- jött a meglepő válasz. Mert amennyi időt igényel egy öltöny megvarrása, azt az időt inkább mások öltönyére fordítja, nincs ideje magának is varrni. 

A Bécsben dolgozó magyar szabómesternek sok prominens kuncsaftja van. Színházi kosztümöket, jelmezeket is készít, például Tobias Morettinek is varrt öltönyt, akit a magyarok leginkább a Rex felügyelő című sorozatból ismernek. Morettinek a forgatások miatt nem volt ideje próbákra járni, így a mesternek fotó alapján kellett dolgoznia - méghozzá pontosan. Ugyanígy John Malkovich-nak is varrt öltönyt, akinek mindössze egy próbára futotta az idejéből.  

Ez komoly kihívás volt, de szerencsére sikerült megfelelni a kívánalmaknak

- mesélte a köztársasági elnöknek mosolyogva Zoltán. 

Fotó: Ripost/BS

Egy Röszler öltönnyel az ember egyszerűen tartozik magának! - ezt hangoztatják a kuncsatjai.

 

Novák Katalin szemrevételezett egy gyűrhetetlennek mondott öltönyt is, amin próbát is tett: megpróbálta összegyűrni, de az valóban gyűrhetetlennek bizonyult. 

Gratulált a magyar szabómester eredményeihez és további sikereket kívánt neki.

Ha szeretnéd látni, hogyan fogadták Novák Katalint Bécsben, nézd meg a videót!.

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek