Gyász

Fogfájással kezdődött, most az életéért küzd az anya

Bors

Létrehozva: 2022.11.07.

Húsz éve küzd hihetetlen erővel a rákos betegsége ellen az édesanya. Hihetetlen ereje és pozitív hozzáállása még az ápolókat is lenyűgözi.

Borzasztó küzdelmet tudhat a háta mögött egy 72 éves asszony, aki immár két évtizede küzd a halálos és élethosszig tartó rákja ellen. Margie Shieldsnek az egyetlen szerencséje az volt, hogy korán diagnosztizálták.

Mivel édesanyjának és nővérének is meg kellett küzdenie a mellrákkal, azonnal tudta, hogy valami nincs rendben, amikor gyötrő fájdalmat érzett. Először fogfájása lett, majd a mellére is átterjedt a kínzó érzés. Az orvosok a liverpooli királyi kórházban a legrosszabb félelmét igazolták: Margie is mellrákos lett.

- A betegséget nem lehet csak úgy elfelejteni. Az első jeleknél mindenkinek azt mondanám, hogy menjen el és vizsgáltassa meg magát. Senki ne vesztegesse az idejét, mert inkább előbb derüljön ki, mint később. Az évek során több barátnőm is mondta már nekem, hogy nem mentek el mammográfiára, mert fáj. Erre az a válaszom, hogy ha nem mész el, sokkal jobban fog fájni – mondta Margie.

Immár több mint 300 kemoterápiás kezelésen esett át, és csak a fejlődő orvostudománynak köszönheti, hogy még mindig életben van. A kezelései során Margie barátságot kötött Anna Hannahval, aki szintén hosszú évek óta küzd a mellrákkal. A nővérek a két asszonyt szörnyű ikreknek vagy Kemo királynőknek szokták hívni és már rutinosan egy napra teszik a kezeléseiket.

- Margie és Ann inspirálóak. Ők tényleg nagyszerű példát mutatnak arra, hogy a rákot hogyan lehet kezelni, ha nem is gyógyítani. Csodálatos látni, hogy mindketten 17 éve részesülnek kezelésben, és még mindig mosolyogva és pozitív energiával érkeznek – árulta el a Mirrornak az egyik ápoló.

Az áttétes emlőráknak számos kezelési módja létezik, de gyógymód nincs rá, a kezelésekkel évekre kordában lehet tartani ezt a fajta rákot, hogy az emberek hosszabb ideig is jól éljenek vele. Az áttétes emlőrák tünetei a szélsőséges fáradtság, az állandó rosszullét vagy a megmagyarázhatatlan fogyás.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek