Gyász

Összetört a család szíve: legyőzte a rák a 30 éves édesanyát

Bors

Létrehozva: 2022.11.12.

Halála után is küzd a rák ellen a bátor kétgyermekes édesanya. Felajánlása több ezer orvost készít fel a halálos betegség gyógyítására.

Egy harmincas éveiben járó nő bátran vette fel a küzdelmet, majd ajánlotta fel testét a tudomány számára. Toni Crewst 2016-ban diagnosztizálták a rák egy nagyon ritka formájával. A halálos diagnózis hatalmas sokként érte, hiszen mindössze 30 éves volt. A könnymirigyrák miatt később elvesztette a jobb szemét, de még ezután sem adta fel.

A betegsége 2018-ban a kezelések ellenére is visszatért, így Toni úgy döntött, hogy továbbra is fő feladata küzdeni ellene és felhívni rá mindenki figyelmét. Sajnos két évvel később a bátor kétgyermekes édesanya végleg elvesztette a küzdelmet a rákkal szemben.

Szülei, Jo és Jason Crews elhatározták, hogy teljesítik lányuk kívánságát, mert ő biztos volt benne, hogy ezt akarta hagyatékának. Egy dokumentumfilmben Toni nemcsak az életéről, küzdelméről és ritka betegségéről beszélt, hanem megindokolta döntését is: boldoggá tette, hogy felajánlotta a testét a kutatóknak.

- Ez békét ad nekem a jövőre nézve – nyilatkozta korábban a fiatal édesanya.

A dokumentumfilm részeként több mint 1000 diákot tudtak felkészíteni, köztük ápolókat, mentősöket és idegtudósokat, akik normális esetben nem ismerkednének meg ezzel a rákbetegséggel.

- Toni ajándéka nem ér véget ezzel a dokumentumfilmmel. A testét még évekig felhasználjuk orvostanhallgatóink és orvosaink oktatására – mondta a Mirrornak Smith professzor, aki reméli, hogy a csapata által végzett kutatás büszkévé teszi Toni családját.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek