Sokan csak álmodnak arról, hogy ne repedjen szét a karácsonyi bejgli. Most eláruljuk a titkot!
A tökéletes bejgliben a töltelék és a tészta fele-fele arányban van. A tészta elkészítéséhez futtassunk fel élesztőt, a száraz hozzávalókat keverjük össze, tegyünk hozzá vajat, majd mehet bele az élesztő. Gyúrjuk össze, és pihentessük hűvös helyen. A töltelékhez adjuk egymáshoz az összetevőket, majd felforralt tejben főzzük meg, cukor és citromhéj is menjen bele. Hagyjuk kihűlni, hogy összeálljon. Fontos, hogy ne legyen túl híg, de túl folyékony se.
Ahhoz, hogy ne repedjen szét, az a legfontosabb, hogy a tölteléket arányosan oszlassuk el, és úgy tekerjük fel, hogy ne legyen túl laza, de túl szoros se.
A repedés a sütés közben keletkezett hőtől következhet be, ezért villával alaposan szurkáljuk meg oldalról és fentről is.