Nincs is jobb étel advent idején, mint anyagban és ízben gazdag narancsleves. Bárki el tudja készíteni, csak követni kell a lépéseket. A siker garantált.
Forrás: Pexels
Vegyünk 5 darab nagyobb narancsot, és jó alaposan mossuk meg!
Egy burgonyapucoló segítségével a gyümölcsöket hámozzuk meg, az így nyert papírvékony héjat pedig két órára áztassuk langyos vízbe!
Ezt követően a héjat vágjuk apró darabokra, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, tegyük fel főni. Ha már forr, tegyünk hozzá annyi cukrot, hogy sűrű szirupot kapjunk.
Ha a cukor teljesen elolvadt, el is készült a narancshéj.
A következő lépésben a narancsot hámozzuk meg és szedjük gerezdekre! Fontos, hogy egy nagyon éles késsel a gerezdekről egyenként szedjük le a hártyát, illetve a héjjal érintkező fehér részt.
A gyümölcshúst vágjuk nagyobb kockákra!
Egy fazék aljára tegyünk egy két decis pohárból kristálycukrot, és kezdjük karamellizálni! Szórjunk bele néhány szem szegfűszeget és ízlés szerint tört fahéjat!
Egy perc pirítás után öntsük fel egy liter 100 százalékos narancslével, majd forraljuk fel!
Ezt követően adjunk hozzá egy liter habtejszínt, majd egy kevés vízben feloldott három evőkanálnyi keményítőt. Akkor jó, ha krémlevest kapunk! Szükség esetén adjunk hozzá még keményítőt!
Ha elégedetlenek vagyunk a leves színével, most keverhetünk hozzá narancsszörpöt!
Várjuk meg, míg a leves kihűl, majd keverjük bele a gyümölcshúst!
A kandírozott narancshéjat tálaláskor kínáljuk!
Igény szerint tejszínhabot is helyezhetünk az asztalra!