Időjárás

Kiadták a riasztást: ami erre a három vármegyére lecsap, az durva lesz

Címkék
időjárás

Létrehozva: 2023.02.18.

Módosítva: 2023.02.18.

Mutatjuk, hogy milyen idő vár ránk a hétvégén.

A délelőtti órákban még sok lesz felettünk a felhő, majd nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, és egyre több helyen fátyolfelhős, napos idő lesz jellemző.

Woman,Walking,In,The,City,With,Green,Umbrella,On,Rainy
Gyenge eső még néhol előfordulhat Fotó: mgequivalents / Shutterstock

Ez alól az ország északkeleti harmada képez majd kivételt, arrafelé még délután is lehetnek erősen felhős körzetek, elsősorban ott fordulhat elő gyenge eső, zápor.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra több vármegyére is citromsárga riasztást adott ki a várható viharos széllökések miatt. Az első fokú figyelmeztetés Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád vármegyére van érvényben. Ezeken a területeken a széllökések akár a 70 km/h-t is meghaladhatják.

A nyugatias szél a Nyugat-Dunántúlt leszámítva nagy területen megélénkül, megerősödik. A magasabban fekvő részeken, illetve az északi tájakon viharos erejű széllökések is előfordulhatnak. Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet 13-16 fok körül alakul majd.

Ami a következő napokat illeti

Vasárnap:

Marad a borongós időjárás. Délelőtt csak néhol, délután szórványosan valószínű eső, zápor. Az északnyugatira forduló szél viharossá fokozódhat. 10-13 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfő:

Eleinte csökken, majd délutántól ismét megnövekszik a felhőzet. Elszórtan fordulhat elő záporeső. Az északnyugati szél továbbra is erős lesz. 4 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedd:

A gyakran erősen felhős égből elszórtan továbbra is kialakulhat zápor, a hegyekben hózápor. Élénk lesz a délnyugati szél. A maximum 10 fok körül alakul - olvasható a köpönyeg.hu előrejelzésében.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek