Időjárás

Kiadták a riasztást: durva lesz, ami lecsap hazánkra

Címkék
időjárás

KL

Létrehozva: 2023.03.10.

Pénteken délelőtt még kegyes lesz hozzánk az időjárás, de délután már megmutatja az igazi arcát. Mutatjuk a részleteket:

Délutánig közepesen felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel, délutántól már inkább erősen felhős égkép valószínű. Összességében többfelé várható zápor, emellett zivatarokra is számítani kell.

A,Young,Woman,Is,Fighting,Against,The,Storm,With,Her
Fotó: Robert Hoetink / Shutterstock

A déli szél élénk lesz, kevés helyen meg is erősödik. Zivatarok környékén erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A heves zivatarok miatt az OMSZ citromsárga riasztást adott ki a Magyarország összes vármegyéjére. Pénteken már reggeltől, délelőttől egyre jobbak lesznek a légköri feltételek ahhoz, hogy a záporok mellett egyre nagyobb számban zivatarok is legyenek. A zivatarokat jellemzően 65-80, az erősebb cellákat 80 km/h-t meghaladó széllökések és jégdara, valamint apró szemű jég kísérheti. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat!

Zivatar riasztás
Az összes megyére citromsárga riasztást adott ki az OMSZ Fotó: met.hu

Így alakul a hétvége és a jövő hét eleje:

Szombat

Délig erősen felhős lesz az ég, és többfelé lehet eső, zápor, zivatar. Déltől csökken a felhőzet, kisüt a nap és felhőátvonulások lesznek. Délután már inkább csak északkeleten fordul elő zápor. Nagy területen lesz erős, olykor viharos az északnyugati szél. Hidegfront érkezik. 10-15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap

Sok napsütésre, friss időre van kilátás. Délután azonban északnyugat felől felhősödés kezdődik. Reggel 0, délután 12 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfő

Változóan felhős idő ígérkezik, de csak elszórtan fordul elő zápor. Újra erősödik a nappali felmelegedés: 12-17 fok várható - írja a köpönyeg.hu.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek