Időjárás

Kiadták a figyelmeztetést: szörnyű lesz, ami az ország középső részére lecsap

Címkék
időjárás

KL

Létrehozva: 2023.03.14.

A keddi időjárás sem hozza el a várva várt tavaszi fordulatot. Ellenben sokminden másban lesz részünk. Íme a részletek:

Kedden északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és - főként a késő délutáni óráktól - már eső, záporeső is előfordulhat, helyenként az ég is megdörrenhet. Az ország délkeleti, keleti részén számíthatunk a legtöbb napsütésre, és ott a legkisebb a csapadék esélye.

7,January,2016,Istanbul,,Turkey,,Cold,,Windy,Day,In,Istanbul.
Legyen a kezünk ügyében az esernyő Fotó: Orlok / Shutterstock

A déli, délnyugati szelet sokfelé kísérik élénk, hétfőn kevés, estétől viszont már egyre több helyen erős lökések, de néhol viharossá fokozódik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 11 fok között várható, de a kevésbé szeles északkeleti völgyekben fagypont köré is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden az ország nagy részén 18 és 22 fok között alakul - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A heves zivatarok miatt az OMSZ kilenc vármegyére citromsárga riasztást adott ki. Kedden késő délutántól az érkező front előterében, illetve annak mentén a záporok mellett helyenként zivatar is kialakulhat. A délnyugati, déli szelet az északnyugati megyékben időnként viharos (nagyjából 60-65 km/h, a magasabban fekvő tájakon > 65 km/h) lökések kísérhetik. Az elsődleges veszélyforrást a villámlások jelentik majd, de emellett esetenként előfordulhatnak szélerősödések és jégeső is.

Zivatar figyelmeztetés riasztás
Az ország középső, nyugati részére figyelmeztetést adtak ki Fotó: met.hu

Ez várható a folytatásban:

Szerda

Március 15-én, nemzeti ünnepünk napján a nap első felében még mindenhol erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délen és keleten többfelé várható eső, néhol havas eső. Délután nyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap, de a keleti tájakon akár estig eshet az eső. Sokfelé lesz erős, olykor viharos az ÉNy-i szél. 4 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtök

Eleinte sok napsütésre van kilátás, majd nyugat felől fátyolfelhők érkeznek. Nem lesz csapadék. Reggel gyengén fagyhat, délután 9 fok körüli értékeket mérhetünk.

Péntek

Fátyolfelhők szűrte napsütés várható, csapadék nélkül. A délkeleti szél néha megélénkül. 10-12 fok valószínű - írja a köpönyeg.hu.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek