Az asszony azonnal életét vesztette, a férfi napokig feküdt kómában.
Gömbhalból készített vacsora végzett egy idős házaspárral, akik – a család sejtése szerint – nem tudtak róla, hogy a gyilkos mérgéről híres hal került a tányérjukra. Úgy sejteni, egy online kereskedőtől vették a nyers halat, azzal azonban nem voltak tisztában, hogy milyen fajta, így nem is tudták, hogy kell elkészíteni, hogy az ne jelentsen halálos veszélyt.
A malajziai Ng Chuan Sing és felesége, Lim Siew Guan pár órával a halétel elfogyasztása után kezdett rosszul lenni. Hidegrázással és légzési nehézségekkel szállították őket kórházba, ahol a feleség nem sokkal később el is hunyt. Ng úr nyolc napot töltött kómában, vasárnap azonban az ő szervezete is feladta a küzdelmet.
Gyászoló családjuk most nem csak vizsgálatot követel az ügyben, de azt is, hogy szigorítsanak a gyilkos halfaj forgalmazásának szabályain.
Noha a gömbhalból készült ételek sok helyen igazi csemegének számítanak, felszolgálásukat rendkívül szigorú szabályokhoz kötik számos országban. Japánban és Koreában például a szakácsoknak legalább hároméves tapasztalattal kell rendelkezniük, mielőtt hivatalosan gömbhalhoz nyúlhatnak.
(Via)