Lángok

Végignézték, ahogy mindenük elégett – tragikus fordulatot vett a pusztamérgesi család amúgy sem könnyű élete

H.Á.

Létrehozva: 2023.04.02.

Mindenük odalett, így 20 négyzetméteren húzza meg magát egy pusztamérgesi család.

Egyik pillanatról a másikra lett mindene oda annak a pusztamérgesi családnak, akik arra értek haza, hogy az otthonuk lángokban áll. Kész szerencse, hogy a szülőknek még volt annyi lélekjelenlétük, hogy a gázpalackot kihozzák az épületből, a tűz miatt azonban így is mindenük odalett. A Metropolnak sikerült elérnie a kétgyermekes családot.

Pusztamérges, háztűz, családi ház, tűz, tűzoltók, károsultak, Gyetvai család,
A családnak mindene elégett  Fotó: Nagy Adrienn

Arra értünk haza, hogy lángokban áll az otthonunk! Láttuk, ahogyan ég az egész ház

– mesélte Nagy Adrienn, aki férjével, Gyetvai Mátéval, valamint két gyermekükkel, a négyéves Laurával és az egyéves Olivérrel értek épp haza.

– A tűzoltóknak elmondtuk, hogy korábban begyújtottunk a kazánban, mert vegyes tüzelésű fűtésünk van. Mondtuk nekik, hogy megvártuk, hogy egy kicsit melegebb legyen, aztán elzártunk mindent, hogy még egy parázs vagy egy szikra se juthasson ki, nehogy baj legyen – árulta el Adrienn, aki arról is beszámolt: a tűzoltók nem tartják valószínűnek, hogy a kazánból eredt a tűz, ott ugyanis nem találtak erre utaló nyomokat.

Minden rendesen működött. Egyelőre a tűzoltók sem tudják, hogy mi okozhatta ezt a nagy kárt. Főleg hogy szinte az első gondolatunk volt, hogy gyorsan leszereljük a gázpalackot és egyből ki is vittük az udvarra, hogy ne robbanjon fel a ház, ha véletlenül odáig terjednek a lángok

– magyarázta az asszony, aki még így is hálás a sorsnak azért, hogy egyikük sem sérült meg.

Pusztamérges, háztűz, családi ház, tűz, tűzoltók, károsultak, Gyetvai család,
A négyéves Laura és az egyéves Olivér után hamarosan érkezik a harmadik kisgyermek Fotó: Nagy Adrienn

– Az anyagi helyzetünk annyira nem jó, hogy rendbe tudjuk hozni a leégett házunkat. Főként építőanyagokra lenne szükségünk, a tetőszerkezethez és a tetőhöz, például cserepekre. Van két kisgyermekünk, ráadásul hat hónapos kismama vagyok és így elég nehéz. A férjemnek van bejelentett munkája, de nem minden nap tudják behívni dolgozni.

Az épület, mely a Gyetvai család – az édesapa, Gyetvai Máté és testvére Gyetvai Norbert – tulajdona, teljesen lakhatatlanná vált. Máté, Adrienn, valamint a gyerekek jelenleg egy alig 20 négyzetméteres, egyszobás lakóépületben húzták meg magukat Pusztamérgesen, a polgármesternek hála.

Egyelőre nem tudjuk, hogyan tovább. Semmi kilátásunk nincs. Három hónap múlva szülök, még egy kisbabával többen leszünk. Így nem tudunk sokáig itt maradni, ahol most vagyunk. Egyelőre nem tudjuk azt sem, hogy hova mehetnénk

– jelentette ki Adrienn.

Az építőanyagok mellett a pénzre is nagyon nagy szüksége van a családnak, mivel a tűzben szinte mindenük odalett, így kisgyermekeikkel kell majd újrakezdeniük a nulláról. Ha szívesen segítenél, az édesapa testvérének, Gyetvai Norbertnek a számlaszámára 57600053-10003080, illetve az édesanya Nagy Adrienn számlaszámára 11773339-01783193 tudsz utalni. Minden forint számít.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek