Konyha

10-ből 9 ember valójában rosszul főzi a rizst

Létrehozva: 2023.05.28.

Apróságnak tűnő hiba miatt nem lesz az igazi a rizs.

A rizs az egyik legkedveltebb köret: egészséges, gluténmentes, rengeteg vitamin van benne és rostjai segítik a bélműködést is. Nem mellesleg pedig tökéletesen passzol a húsok mellé. Bár látszólag egyszerű az elkészítése, van egy hiba, amit szinte mindenki elkövet - írja a Ripost.

rizs
Nem szabad kevergetni fakanállal a rizst főzés közben, de amikor már lekerült a tűzhelyről, akkor sem Fotó: Pixabay

Semmi kavargatás!

Nem szabad kevergetni fakanállal a rizst főzés közben, de amikor már lekerült a tűzhelyről, akkor sem. A kevergetés hatására ugyanis a frissen főtt rizsszemekből keményítő szabadul fel, megtörnek a szemek, és emiatt ragacsos, pépes lesz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha főzés közben kavarod meg. 

Semmi kukucskálás!

Egy másik gyakori hiba, ha lekerül főzés közben a fedő a rizsről. Ugyanis a tökéletes eredmény eléréséhez fontos, hogy átjárja a gőz a szemeket.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek