Egy magyar influenszer is kipróbálta a "nagy hambi-tesztet", és fél évig tárolgatott egy gyorséttermi darabot. Ez lett belőle.
Még 2009-ben, Izlandon teszteltek le annak idején egy gyorséttermi hamburgert - innen jött az ötlet Csorba Dánielnek, hogy ő maga is készítsen egy ilyen tesztet. Az influenszer a Facebook oldalára és a TikTok csatornájára is feltöltötte a teszt eredményét, vagyis részletesen megmutatta, hogyan fest egy gyorséttermi hamburger fél év után.
"Ez itt nem más, mint egy fél éves hamburger"
- így kezdi videóját Csorba Dániel influenszer. (A márkát mi direkt nem említjük, hiszen nem szeretnénk sem pozitív, sem negatív értelemben reklámozni a céget.)
A videóból kiderül: a december 22-én vásárolt hambi három hónapot a hűtőben, majd három hónapot töltött azon kívül. Majd kibontotta a dobozt.
"Azt nem mondom, hogy úgy néz ki, mint a reklámtáblán, vagy reklámokban, de tényleg nem nagyon bomlik ez. Nézzük meg magának a bucinak a tetjét, az egy kicsit ketté vált, valószínűleg amiatt, hogy kiszáradt.
Ez teljesen kopogósra száradt. Rohadásnak semmi jele"
- mondja Dániel a videóban, amit egyébként IDE KATTINTVA lehet megnézni.
A húst kézbe véve azt is megállapítja, hogy szintén kopogósra száradt.
"Szerintem ha vízbe beletenném és újra kisütném, ugyanúgy fogyasztható lenne" - állapítja meg Dániel, majd azt is elmondja: igaz, egy kis penésszagot érez rajta, de a felületén nem látni semmit.
A saláta kapcsán kiemeli: fél év után már "nem menne rá", de azon meglepődött, hogy ennyi idő után csak aszalódott, holott azt hitte, el fog rohadni. A hambi alja pedig "egybekövült".