Betegség

„Farkasszemet nézünk a halállal” – Még csak 4 éves, de már nyolc hónapot a kórházban töltött a leukémiás Botond

N.T.

Létrehozva: 2023.08.29.

Zsanett egyedül neveli három gyermekét, akik közül a legkisebb halálos kórral küzd.

Még csak 4 éves, de már nyolc hónapot a kórházban töltött, túl van több kemoterápiás kezelésen, napról napra harcol az életéért a tündéri Botond. Édesanyja szívszorító kálvárián megy keresztül, egyedül neveli három gyermekét, napról napra élnek.

leukémiás Botond
A kis Botond kálváriája az egész családot megviselte Fotó: TV2

 

Sokat imádkozom, abba kapaszkodom

 

– mondta elcsukló hangon Botond édesanyja, Zsanett a Tények Plusz stábjának. Az egyedülálló háromgyermekes édesanya és családja kálváriája akkor kezdődött, amikor a kis Botond még csak 2 éves volt. Zsanett elmondása szerint kisfiának eleinte nem volt komoly baja, akkor kezdett aggódni, amikor rendszeressé vált, hogy a nap végére belezásodik, aminek reggelre már nyoma sem maradt.

Így az édesanya elvitte a gyermekorvosukhoz Botondot, aki teljes kivizsgálást kért a kis páciensére, majd nem sokkal később megkapták a lesújtó hírt: leukémia állhat a dolgok mögött.

Zsanettnek ezt követően azonnal kórházba kellett vinnie a kisfiát, ahol sajnos a csontvelőből levett minta megerősítette, hogy valóban leukémiával kell szembenéznie a kisfiúnak. Az édesanya élete összeomlott, hiszen néhány hónappal a szívszorító diagnózis előtt férje is elhagyta, így egyedül nevelte a 3 gyermekét.

A diagnózis után haza se engedték Botondot a kórházból, 8 hónapos kezelés várt rá, ami nagyon megviselte az egész családot, hiszen amellett, hogy az édesanyának végig kellett néznie legkisebb gyermeke szenvedését, még a kisfiú testvéreivel sem nagyon találkozhatott, nehogy elkapjon valamilyen fertőzést.

A két kislány erre az időre a nagyszülőkhöz költözött, a későbbiekben pedig se óvodába, se iskolásba nem járhattak, szintén a fertőzésveszély miatt. Botond továbbra is egyfajta kemoterápiás kezelést kap, mindennap édesanya adja be neki a gyógyszert. Még messze a kálváriájuk vége, hiszen csak akkor lélegezhetnek fel, hogy a kisfiú már 7 éve tünetmentes lesz, akkor lehet ugyanis csak gyógyulnak nyilvánítani.

Addig is nap mint farkasszemet néznek a halállal és napról napra élnek, Zsanett testnevelőtanárként dolgozik, ebből a fizetéséből a családi támogatásokból tartja fenn az egész családot.

Ha segíteni szeretnél a kis Botondon, itt megteheted:

Számlatulajdonos: Kovács Botond Számlaszám: 11773339-01951552 Közlemény: Adomány

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek