Kabala figura

Mozgalmasan teltek Youhuu napjai az atlétika vb alatt

B.V.

Létrehozva: 2023.08.28.

Youhuu az atlétikai világbajnokság fontos figurája volt. A közönség nagyon szerette, és ő mindent megtett, hogy így is legyen. De miket követett el a racka juh?

Vasárnap véget ért a 2023-as atlétikai világbajnokság, melynek Budapest adott otthont. A 9 napig tartó viadal rendkívül nagy népszerűségnek örvendett, és megmutatta, hogy Magyarország képes sikeres világesemények megrendezésére. Volt valaki, aki rendkívüli módon figyelt arra, hogy színesítse a vb mindennapjait: Youhuu, a kabalafigura. 

atlétikai megnyitó, Youhuu
Nagy népszerűségnek örvendett a kabalafigura Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor /  MTI

A racka juh sokszor megvadulva, viccesen és poénosan kavarta fel az állóvizet a leglehetetlenebb pillanatokban is. A gyerekek imádták őt, és amikor csak lehetőségük adódott rá, fotózkodtak vele. Volt azonban egy mozgássérült kisfiú, aki hiába akarta őt lencsevégre kapni, sajnos nem sikerült neki . A Nemzeti Atlétikai Központ stadionjában azonban egy biztonsági önkéntes segítségével valóra várt a gyermek álma: találkozhatott Youhuu-val, aki leült mellé játszani. 

@riapaksi A Youhuu lejáratásának margójára. Egy újabb szimpatikus tett és a története. Biztonsági önkéntes vagyok. A mai napon egy nagyon mozgáskorlátozott kisfiú ült le a lelátóra a családjával. Megpróbáltam mindent, hogy találkozhasson Youhuu-val, de sajnos a Hősök terén volt. A szívem megszakadt. De egyszercsak megjelent Youhuu és már rohantam is hozzá és kísérőjéhez, hátha lemennek a kisfiúhoz. Mert minden gyermek mindig megrohamozza, de ő nem tudta volna. Youhuu pedig azonnal a szektorunk felé jött…. Remegő kézzel és könnyek között vettem fel ezt a pár képkockát, mert Youhuu megölelte és leült a zöld pólós kisfiú mellé, aki nagyon nehezen tudott volna felállni hozzá. Én még életemben nem voltam ilyen boldog!!!!!! És bevallom, ez most meg is ríkatott! Ez a legszebb pillanat nekem! ❤️ #youhuu #szeretet #onzetlen #wabudapest #wabudapest23 #volunteer #onkentesseg ♬ eredeti hang - Ria

A racka juhnak tehát helyén van a szíve, egyszer-kétszer azonban csintalankodni is láttuk őt. A bahamai Anthonique Strachanre szabályosan a szívbajt hozta, amikor a futók  elődöntői után a pihenőben várt az eredményekre. 

@grumparooz YOUHUU THE SHEEP MASCOT SCARES THE LIVING DAY LIGHTS OUT OF 200m ATHLETE STRACHAN AT THE WORLD CHAMPIONSHIPS IN BUDAPEST 🤣🤣🤣🤣🤣 #youhuu #mascot #funny #scare #surprise #worldchampionship #budapest #breaking ♬ original sound - Grumparooz

Volt egy pillanat, amikor még azt is megirigyelte, hogy az atléták mit csinálnak, és úgy döntött: ő is harcba száll. Fogta magát és világcsúcsot futva teljesítette a 100 méteres síkfutást a stadionban. 

Persze az elmúlt napok nyári kánikulájában könnyen kiizzad az ember, pláne, ha még sportol is, így sokat mos, majd tereget. Így tett Youhuu is, azonban úgy döntött, ruhái megszárításához tökéletes lesz a stadion közepe is. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek