Időjárás

10-15 fokot fog zuhanni a hőmérséklet, zápor és eső is érkezik

K. C.

Létrehozva: 2023.10.15.

Módosítva: 2023.10.15.

Markáns lehűlés várható.

Vasárnap késő délutánig erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható csapadék: északon főleg záporok, máshol eső várható. Délutántól északnyugat felől megkezdődik a felhőzet csökkenése. Sokfelé lesz erős az északnyugati szél, mellyel 10-15 fokkal hidegebb levegő zúdul hazánk térségébe. Markáns lehűlés várható, napközben nem emelkedik, hanem csökken a hőmérséklet.

Markáns lehűlés érkezik / Fotó: Pixabay

Hétfőn napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel, számottevő csapadék nélkül. A hőmérséklet csúcsértéke 14 fok körül alakul. Mérséklődik a légmozgás.

Kedden változóan felhős idő valószínű, csak elvétve fordulhat elő záporeső. A keleties szél néha megélénkül. Reggel 3, délután 14 fok várható.

Szerdán egyre vastagabb felhőzet lesz felettünk, és délutántól, estétől egyre többfelé alakulhat ki eső. 15-17 fok lehet a csúcsérték - írja a Köpönyeg. 

- Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. A sok napsütés pozitívan befolyásolja hangulatunkat, ezért ajánlott kihasználni a kellemes időjárást és minél több időt a szabadban tölteni – figyelmezteti a lakosságot dr. Pukoli Dániel.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek