Szvíszorító

„Hatalmas harcos vagy, kis tündér" – együtt imádkoznak a másfél éves kislányért

K. D. R.

Létrehozva: 2023.10.16.

Módosítva: 2023.10.16.

Varga Helénánál 16 hónapos korában rákos daganatot diagnosztizáltak. Ez a típusú daganat a csecsemők és kisgyerekek idegszövetében alakul ki. A kislányt külföldön kezelik és meg is műtenék, de a daganata még mindig túl nagy hozzá.

A Bors olvasóit is meghatotta annak a vajdasági kislánynak a története, akiről májusban diagnosztizálták, hogy rákos daganata van a szíve és tüdeje között. A másfél éves Varga Heléna azóta több ciklusnyi kemoterápián van túl, a szülők pedig folyamatosan abban reménykednek, hogy a kicsi lány tumora eleget zsugorodik a külföldi műtét elvégzéséhez. Most a Bors olvasói is üzentek a családnak.

A gyönyörű Heléna hatalmas küzdő  Fotó: olvasói fotó

„Gyógyulj meg gyönyörű, kicsi hercegnő!"

A kis Heléna folyamatosan küzd, jelenleg is Genovában van szüleivel, Olaszország neuroblasztoma egyesületének a központjában. Az MRI eredmények azonban rossz hírrel szolgáltak: a kislány mellkasában lévő tumor még nem zsugorodott eleget ahhoz, hogy meg lehessen műteni, így újabb kemoterápiát kell kapnia. Az olvasókat meghatotta a pici lány története, sorba küldték a róla szóló cikk alá jókívánságaikat és fohászukat. 

Remélem mielőbb sor kerül a műtétre és ez a gyönyörű, drága kislány mielőbb élheti a kisgyermekek szokásos életét. Nagyon sok erőt és teljes felépülést kívánok sok szeretettel

– írta az egyik hozzászóló.

Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok Te kis drága harcos. A családnak sok erőt és kitartást – írja egy másik kommentelő meghatódva. 

Drága kis gyermek, hamar megkezdted a megpróbáltatást. Adjon a Jó Isten jó egészséget. Ő veled lesz, meg fogsz gyógyulni tündér

– szurkolnak az olvasók Helénának. 

Néha az élet nagyon kegyetlen tud lenni, hiszen csak egy ártatlan gyermek! Mielőbbi gyógyulást kívánok, egészséget, és szép hosszú boldog életet – írták meghatódva, de több százan fejezték még ki együttérzésüket és kívántak mihamarabbi gyógyulást Helénának. 

A szülők a végsőkig reménykednek benne, hogy a tumor zsugorodni fog  Fotó: olvasói fotó

Csaknem 140 millió forint a csoda ára

Még ha sikerül is a műtéthez szükséges méretűre zsugorítani a daganatot, sajnos a családnak meg kell küzdenie a pénzügyi gondokkal is. Szerbiában ugyanis nincs olyan sebész, aki vállalja a daganat eltávolítását ilyen pici gyereknél, de külföldön megműthetnék Helénát. Ennek az ára azonban csaknem 360 ezer euróba, azaz 138,6 millió forintba kerül az utókezelésekkel együtt. 

A pici lány gyógyulását a budihuman.rs oldalán lehet támogatni, illetve SMS-ben, dinár- és devizaszámlára történő utalással, online kártyás fizetéssel és PayPal-on keresztül. Olvasóink kérésére most megosztjuk a magyarországi EliMo Alapítványnál levő számlaszámukat (10103056-51133800-42005004 (MBH Bank) IBAN: HU95-10103056-51133800-42005004 SWIFT/BIC kód: BUDAHUHB), melyen keresztül anyagilag lehet segíteni a Varga családnak, hogy Heléna meggyógyuljon. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek