Megjelent az a hiánypótló könyv, ami vadnövény-gasztronómiával foglalkozik.
Megjelent Bózsó Gulya erdész és Megyeri Sára „dzsinzsász”, azaz vadnövény-gasztronómiával foglalkozó újságíró közös kötete. Az „Ehető erdő” sok olyan fontos és még fel sem tett kérdésre adja meg a választ, ami teljesen megdöbbenti az embert.
A könyv 45 vadon gyűjthető, a lehető legtisztább forrásból származó növényen keresztül adja át azt a majdnem feledésbe merült tudást, amellyel bárki sokkal közelebb kerülhet a természethez. Az erdő és a mező kincsei ugyanis nemcsak fenntartható forrásból származnak, szezonálisak és bárki számára elérhetők, de elképesztően finomak is – írja a Mindmegette.
Akik kirándulás közben ehető növények gyűjtésébe fog, azok nem csak a testileg, de lelkileg is jót tesz önmagának és a természetnek is. A természetben töltött idő bizonyítottan gyógyító hatású.
A növények megismerésével izgalmasabbá tehetjük gasztronómiai kalandjainkat. Ha pedig megismerjük és megszeretjük ezeket a természet adta kincseket a saját bőrünkön és tányérunkon lelhetünk csodára.
Őseink hatalmas tudás birtokában voltak a minket körülölelő termésszettel kapcsolatban. A modern világ egyre távolabb sodorja a természettől az embereket, így elfelejtődik az az értékes tudás. De legnagyobb szerencsénkre a gasztronómiai szakemberek már évekkel ezelőtt elkezdték ismét felkutatni a természet adta kincsekben rejlő fantasztikus lehetőségeket. S újra divatba hozták felhasználásukat, fogyasztásukat.
Megyeri Sára és Bózsó Gulya műve, az Ehető erdő segít abban, hogy a saját kosarunkkal elindulva, a saját konyhánkban próbáljuk ki a különleges, rendkívül értékes alapanyagot, amelyekért csak kíváncsisággal és jóleső fáradtsággal kell fizetni.