Szívszorító

„Sírtunk, puszit adtunk neki” - szülei karjában hunyt el, csupán 32 napot élhetett a kisbaba

L.A.

Létrehozva: 2023.12.19.

A gyermek egészségesen született, de nem élhetett sokáig.

Minden szülő legrosszabb rémálma, amikor végig kell néznie, hogy a néhány hetes kisbabája a karjaiban hal meg. Ez történt a brit Catherine Hughes-szal és férjével, Greggel, miután a kis Riley-nél szamárköhögést diagnosztizáltak.

gyertya gyász halál
A kisbaba alig egy hónapot élhetett. Szülei úgy vélik: meg lehetett volna menteni a kisfiukat  Fotó: Pexels

 Tragikus módon tíz nappal azelőtt hunyt el a gyerek, hogy a törvény szerint megkaphatta volna az első védőoltását. Catherine úgy gondolja, hogy az oltás megmentette volna az életét. A bakteriális fertőzés, az úgynevezett szamárköhögés hosszan tartó tünetei hányáshoz és bordák töréséhez vezethetnek, illetve görcsrohamok és az agy duzzanata is kialakulhat egyeseknél. A legtöbb ember teljesen felépül, de a három hónaposnál fiatalabb csecsemőknél akár három százalékuk is meghalhat.

Régi betegségnek hittem. Nem ismertem senkit, akinek volt már ilyen

– mondta az édesanya a The Sunnak.

Riley egészségesen született, kék szemmel és puha, szőke hajacskával. 

Azzal indult az egész, hogy tüsszenteni kezdett, folyt az orra és köhögött. Azt hittem, hogy megfázott, így nem aggódtunk annyira. Egy orvos megvizsgálta és megnyugtatott, hogy egyszerű légúti fertőzésről van szó. A következő napokban viszont szinte folyamatosan aludt, nem ismertünk rá. Amikor nagy nehezen sikerült felébreszteni a szoptatáshoz, annyira álmos volt, hogy egyszerűen visszaaludt.

A szülők bevitték a kórházba a kicsit, ahol az állapota rohamosan rosszabbodott, a köhögése erősödött, a pulzusa magas volt. Az orvosok szamárköhögést diagnosztizáltak nála, amiből tüdőgyulladás alakult ki. Gépek tartották életben, amíg kezelni próbálták, de már késő volt. A veséi, a szíve és a tüdeje is tönkrement, az orvosok pedig közölték a szülőkkel, hogy sok mindent már nem tehetnek.

Az egész világom összeomlott, és a szívem megszakadt.

Két nappal később Rileyt az anyja karjába tették, míg Greg melléjük ült. Nagyobb gyermekük, Olivia is ott volt, hogy elbúcsúzzon kistestvérétől.

Ölelkeztünk, sírtunk, puszit adtunk neki és altatódalt énekeltünk, amíg végül kiszállt az élet a kis testéből.

Riley mindössze 32 napot élhetett.

A tragikus eset még 2015 februárjában történt. Gyermekük elvesztése után a szülők intenzív kampányba kezdtek, hogy felhívják a figyelmet a csecsemők oltásának fontosságára – melyet a mai napig folytatnak kisfiuk emléke előtt adózva.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek