remény

Hat év után véget érhet a lábfej nélkül született kislány kálváriája

Létrehozva: 2023.12.30.

Felcsillant a remény, hogy van, aki segíthet.

Ugye vannak homályos emlékeink arról, hogy milyen volt gyermeknek lenni? Folyton a szabadban voltunk, szaladgáltunk, fogócskáztunk, bújócskáztunk, fára másztunk. Míg a fiúk fociztak, addig a lányok ugróiskoláztak és ugrálóköteleztek, és az élet csupa mozgás volt. Vannak azonban olyan gyerekek, akik valamilyen rendellenesség miatt nem élhetnek teljes értékű életet. Az ilyen gyerekek szülei mindent megtennének annak érdekében, hogy segítsenek csemetéjüknek, és ezért akármeddig képesek volnának elmenni. Úgy tűnik, a kis Scarlet anyukája sikerrel is járt. 

orvos, kórház, beteg, betegség, háziorvos, sztetoszkóp, Pixabay illusztráció
Segíthetnek a kislányon / Fotó: Pixabay

Magyar szemmel az angol egészségügyi ellátás igen furcsának tűnhet. Az állami ellátás ugyanis dönthet úgy, hogy nem finanszíroznak bizonyos kezeléseket, ha úgy látják, hogy nem éri meg. Nemrégiben hatalmas botrány volt amiatt, mert a fogyatékossággal élő kis Indit lekapcsolták a gépekről, és hagyták meghalni, mondván, hogy a kezelés drága, és a kislány amúgy is fogyatékos maradna.

Bár halálos veszedelem nem fenyegeti, a hatéves Scarlett Davies is az állami egészségügy igazságtalanságával néz jelenleg szembe. Amikor még édesanyja hasában volt, a szalagok a lába köré tekeredtek, emiatt elveszette a jobb lábfejét. Egész eddigi életében hiányzott az egyik lábfeje. Ennek pótlása céljából a 27 éves édesanya bőrcsizmát illeszt a lábszárára, de az 2-3 hét alatt elhasználódik, és a kislánynak fájdalmat okoz. Egy szilikonos protézis megoldaná a kislány szenvedéseit, ezt azonban az állami ellátás nem hajlandó kifizetni arra hivatkozva, hogy ezt is félévente cserélni kellene, és drága. 

Van remény

Az édesanya csak azt szeretné, hogy a kislánya teljes életet élhessen. Segítséget kér a lakosságtól, s most az egyik egyetem felvette velük a tanácsot, hogy tárgyalhassanak az anyagi lehetőségekről és a támogatásról - írja a The Sun

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek