Vége

Az összes tükröt eltávolították ebből az iskolából, megdöbbentő okuk volt rá

KL

Létrehozva: 2024.01.23.

Tarthatatlan volt az állapot. Nem várhattak tovább.

Nem mindennapi döntést hozott egy középiskola vezetése a napokban az amerikai Észak-Karolina államban. Ez azokat a diákokat is érinti, akik semmi rosszat nem csináltak.

iskola, osztály, osztályterem, Pexels illusztráció
Az iskola így próbálja meg elkerülni a lógásokat Fotó: Pexels

Ugyanis a Southern Alamance Middle School tantestületének elege lett abból, hogy a tanulók TikTok-tartalmak készítése miatt jóval több időt töltenek a mosdóban. Sőt, több diákot is lógáson kaptak az internetes rövid videók miatt, továbbá azt is megfigyelték, hogy néhány gyerek indokolatlanul sokszor megy ki a vécére a tanórák alatt.

 

Ezért úgy döntöttek, hogy eltávolítják az összes tükröt az iskolai vécékből

 

Az intézmény vezetése ezt azzal indokolta, hogy a TikTok-videóknak ez egy állandó és visszatérő eleme. Az iskola intézkedése sokakat meglephet, ugyanakkor a pedagógusok arról számoltak be, hogy a módszer hatásos, mivel az elmúlt napokban feltűnően kevesebb ideig tartott egy-egy vécézés a fiataloknál.

A tankerületben egyébként nemrégiben egy digitális rendszer is bevezetésre került, mivel a diákoknak ki- és be kell jelentkezniük az osztályterem elhagyásakor, vagy éppen visszaérkezéskor, ennek köszönhetően könnyen nyomon lehet követni, ki és mennyi időt tölt a tanórákon kívül - írja a New York Post.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek