Kórház

Drámai összetűzés egy iskolában: könnygázzal fújta be a folyosót egy diák

H. A.

Létrehozva: 2024.02.14.

Az ügyben a rendőrség és a szakközépiskola vezetősége is vizsgálatot indított.

Több tanuló is rosszul lett a bukaresti Dimitrie Leonida Műszaki Kollégiumban, miután egy heves vita következtében egy 15 éves társuk könnygázsprayt hozott működésbe az iskola folyosóján.

mentő, baleset, kórház, vészhelyzet
Képünk illusztráció / Fotó: Unsplash.com

A szakközépiskola 15 éves tanulója az iskola bejáratánál, valamint az épületen belül is használta a könnygázsprayt, miután szóváltásba keveredett az egyik iskolatársával. Az incidenst követően az iskola több tanulója rosszul lett: a helyszínre kiérkező mentősök 29 diákot megvizsgáltak, majd 25-öt kórházba is szállítottak.

A Grigore Alexandrescu kórházba tizenhat, 15 és 18 év közötti diák került irritáló anyaggal való érintkezés utáni enyhe vagy közepesen súlyos tünetekkel. Az egészségügyi intézmény úgy tájékoztatott, valamennyien eszméletüknél voltak, kiegyensúlyozott légzéssel és hemodinamikailag stabilan. A tanulók orvosi felügyelet alatt vannak és a megfelelő ellátásban részesülnek.

Elena Ştefan kommunikációért felelős tanfelügyelő korábbi nyilatkozatában elmondta, az iskola vezetősége értesítette őket arról, hogy az egyik kilencedik osztályos diák könnygázsprayt használt az intézményben, és 25 tanulót rosszulléttel kórházba szállítottak. További nyolc, a mentősök által a helyszínen megvizsgált diák megtagadta a kórházba szállítást. Az épület földszintjéről összesen 91 diákot evakuáltak ideiglenesen.

A tanfelügyelő szerint a rendőrségi nyomozással párhuzamosan a tanintézet vezetősége is vizsgálatot indított, és ennek eredményének függvényében döntik el, milyen szankcióban részesítik az érintett diákot - írja a Maszol.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek